Δημοσκόπηση Marc: Ακρίβεια και ελληνοτουρκικά ανησυχούν τους πολίτες – Πόση η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (pics)

Η κλιμακούμενη ένταση με την Τουρκία αλλά και η αλματώδης αύξηση των τιμών είναι τα δύο θέματα που φαίνεται να απασχολούν περισσότερο τους πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του ANT1.

Μάλιστα, το 52,1% θεωρεί πιθανό ή μάλλον πιθανό ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

Αναφορικά με τον χρόνο των πρόωρων εκλογών, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι κάλπες θα στηθούν το φθινόπωρο 2022.

Όσον αφορά τι είδους κυβέρνηση θα προκύψει από τις εκλογές, η πλειονότητα των ερωτηθέντων (30,4%) δηλώνει ότι επιθυμεί συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Σε ερώτηση για τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη ότι σε περίπτωση κυβερνητικής συνεργασίας δεν θα πρότεινε ως πρωθυπουργό ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε τον Αλέξη Τσίπρα, στην πλειοψηφία τους (64,7%) οι ερωτηθέντες χαρακτηρίζουν τη στάση αυτή «λάθος».

Ωστόσο, στην ερώτηση τι είδους κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα προκύψει, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους (28,3%) εκτιμούν ότι θα αναδειχθεί αυτοδύναμη η ΝΔ.

Σε σχέση με την πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 10 ποσοστιαίες μονάδες με το κυβερνών κόμμα να λαμβάνει 32,5%, τον ΣΥΡΙΖΑ 22,5%, το ΠΑΣΟΚ 12,8%, το ΚΚΕ 5,4%, την Ελληνική Λύση 4,6% και το ΜέΡΑ24 2,9%.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ