Δημοσκόπηση της Metron Analysis αποτυπώνει την έντονη δυσαρέσκεια για ακρίβεια και πανδημία – Πόση είναι η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (pics)

Ο προβληματισμός και η αγωνία των πολιτών για τον κορωνοϊό και την ακρίβεια αποτυπώνονται στη δημοσκόπηση Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης Metron Analysis οι πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης σε οικονομία – κυρίως – και σε πανδημία όμως αυτό δεν φαίνεται να την επηρεάζει στην πρόθεση και εκτίμηση ψήφου καθώς η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα με διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ που νοιώθει πλέον καυτή την ανάσα του ΚΙΝΑΛ.

Στο ερώτημα αν η χώρα κινείται προς την σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση το 53% λέει προς τη λάθος, το 39% προς τη σωστή.

Στην ερώτηση για το ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας η πανδημία του κορονοϊού και η ιατρική περίθαλψη είναι πρώτο με 34%, η οικονομία/ακρίβεια με 32%, η ανεργία με 9%, οι πολιτική/ πολιτικό σύστημα με 5% και το προσφυγικό/μεταναστευτικό με 3%.

Στην αξιολόγηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης το 54% αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση και ένα 40% την αξιολογεί θετικά ενώ ούτε θετικά, ούτε αρνητικά ένα 6%. Την αντιπολίτευση την αξιολογεί αρνητικά το 76%, μόλις το 16% θετικά και επίσης ένα 6% ούτε θετικά, ούτε αρνητικά.

Στην αξιολόγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θετικά τον αξιολογεί το 44% και αρνητικά το 52% ενώ τον Αλέξη Τσίπρα κρίνει θετικά το 21% και αρνητικά το 72%.

Στην ερώτηση για τις εντυπώσεις από το έργο της κυβέρνηση στη δημόσια υγεία και στον κορονοϊό το 56% έχει μάλλον αρνητικές, το 33% μάλλον θετικές ενώ 11% ούτε θετικές ούτε αρνητικές.

Στις εντυπώσεις από το έργο της κυβέρνησης στην οικονομία το 61% έχει μάλλον αρνητικές και μάλλον θετικές μόλις το 27% ενώ ούτε θετικές, ούτε αρνητικές το 11%.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται πάντα με διψήφιο νούμερο από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς παίρνει 29,1% ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση 19,6%. Το ΚΙΝΑΛ ανεβαίνει δυναμικά με 15% ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,4%, η Ελληνική Λύση με 4,1%, το ΜεΡΑ25 με 3,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 10,5%.

Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία παίρνει 36%, το ΣΥΡΙΖΑ 24,2%, το ΚΙΝΑΛ 18,5%, το ΚΚΕ 5,4%, η Ελληνική Λύση 5% και το ΜεΡΑ25 με 4,1%.

Στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος με 36% ενώ ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 16%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8%, από 3% ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Κυριάκος Βελόπουλος και 1% ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο κανένας παίρνει 27%.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....