Δημοσκόπηση με διαφορά – έκπληξη ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αν σκεφτεί κανείς όσα συμβαίνουν στη χώρα τον τελευταίο καιρό

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για τον Alpha η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 7,3 μονάδες. Το καλάθι του νοικοκυριού, η κακοποίηση παιδιών και οι υποκλοπές στα ερωτήματα που απάντησαν οι πολίτες

Πρόθεση ψήφου
Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής: ΝΔ 30,3%, ΣΥΡΙΖΑ 23% ΠΑΣΟΚ 11,4%, ΚΚΕ 5,2%, Ελληνική Λύση 4,9%, ΜέΡΑ 25 2,7%, Έλληνες για την Πατρίδα 2,1%, άλλο κόμμα 6,2%, αναποφάσιστοι 14,2%.

Καλάθι του νοικοκυριού
Όσον αφορά στο καλάθι του νοικοκυριού το 44% των ερωτηθέντων δεν το χρησιμοποιεί ενώ το 39% δυσκολεύεται να βρει πληροφορίες για τα προϊόντα που περιλαμβάνει. Σχεδόν οι μισοί (49%) θεωρεί ότι πρέπει να διευρυνθεί το καλάθι του νοικοκυριού, ώστε να περιλαμβάνει προϊόντα που καλύπτουν ευρύτερες ανάγκες των νοικοκυριών.

Απογοητευτική η εικόνα των πολιτών για την αντίδραση αστυνομίας, κοινωνικών υπηρεσιών και Δικαιοσύνης σε περιπτώσεις κακοποίησης ή εκμετάλλευσης παιδιών. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε πριν καλά-καλά ξεσπάσει το σκάνδαλο των καταγγελιών για την Κιβωτό του Κόσμου. Ηη πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες και πολύ περισσότερο η Δικαιοσύνη (σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60%) δεν λειτουργούν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε περίπτωση κακοποίησης παιδιών. Μικρότερη η απογοήτευση των πολιτών σε σχέση με την ανταπόκριση της αστυνομίας σε αυτές τις περιπτώσεις.

Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα στην πρόθεση ψήφου, δεν ωφελούνται ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ από τις υποκλοπές, ενώ σημειώνεται αύξηση των αναποφάσιστων και κινητικότητα προς την ακροδεξιά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....