Δημοσκόπηση – κόλαφος της REALPOLLS για τον Μητσοτάκη, αλλά και ΣΟΚ στην Κουμουνδούρου για το (μόλις) 10.6% που θέλει αυτοδύναμο τον ΣΥΡΙΖΑ – Η πλειοψηφία πιστεύει ότι θα ήταν χειρότερα με Τσίπρα

Διαφωνία των Ελλήνων πολιτών στις περισσότερες επιλογές της κυβέρνησης δείχνουν τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρία R.P. REALPOLLS LTD για τη «δημοκρατία». Το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης δημοσιεύτηκε χθες, με τις απαντήσεις των 1.905 ερωτηθέντων, με ηλικία 17 ετών και άνω, να δείχνουν ότι πιστεύουν πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί τη χώρα στα βράχια με τη διαχείριση της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης.

Στο δεύτερο μέρος της έρευνας, οι απαντήσεις των Ελλήνων πολιτών δείχνουν πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται πολύ μακριά από τα θέλω και τις προσδοκίες των ψηφοφόρων.

Με τις απαντήσεις τους όσοι ρωτήθηκαν για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας ουσιαστικά αποδοκιμάζουν και την ευρωπαϊκή και την ελληνική πολιτική απέναντι στη Ρωσία. Το 48,3% πιστεύει ότι οι κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και το 43,9% θεωρεί αυτές τις κυρώσεις αναποτελεσματικές. Μόνο το 4,5% πιστεύει ότι οι κυρώσεις στη Ρωσία είναι αποτελεσματικές και το 23,7% ότι αυτές οι κυρώσεις είναι αναγκαίες.

Στην ερώτηση τι είδους κυβέρνηση προτιμάτε, συνεργασίας ή αυτοδύναμη, και ποιος να είναι ο βασικός κορμός στις κυβερνήσεις συνεργασίας, οι απαντήσεις είναι σχεδόν μοιρασμένες. Αυτοδύναμη κυβέρνηση με Ν.Δ. θέλει το 27,8% και αυτοδύναμη κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ το 10,6%. Κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη Ν.Δ. θέλει το 11,8% και κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θέλει το 19,7%. «Κανένα από τα παραπάνω» απάντησε το 24,4%.

Οι απαντήσεις στην ερώτηση «ύστερα από τρία χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ. ποια θεωρείτε ότι είναι η οικονομική σας κατάσταση σε σύγκριση με το 2019;», δείχνουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ήδη η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον κρίσιμο τομέα της οικονομίας. Το 50,5% -ο ένας στους δύο- απάντησε ότι είναι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση και το το 29,9% περίπου στην ίδια. Μόνο το 18,3% απάντησε πως η οικονομική του κατάσταση είναι καλύτερη ύστερα από τρία χρόνια διακυβέρνησης Ν.Δ.

Η επόμενη ερώτηση αφορούσε τον ΖΥΡΙΖΑ και αν οι πολίτες πιστεύουν ότι θα τα κατάφερνε καλύτερα στα οικονομικά, αν ήταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση. Οι απαντήσεις εξηγούν με τον καλύτερο τρόπο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μοιάζει να μην καρπώνεται τη φθορά της κυβέρνησης.

Το 42% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η οικονομική του κατάσταση θα ήταν χειρότερη αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, το 26,7% ότι θα ήταν η ίδια και το 22,5% απάντησε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οικονομική του κατάσταση θα ήταν καλύτερη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....