Δημοσκόπηση κόλαφος για τον Μητσοτάκη: Το 73% δεν δέχεται τη συγγνώμη Μητσοτάκη – Ποια είναι η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (pics)

Κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η δημοσκόπηση της Prorata που διενεργήθηκε κατά το διάστημα 28-31 Ιανουαρίου 2022 και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Όσον αφορά την κατάρρευση του επιτελικού κράτους κατά την κακοκαιρία «Ελπίδα» το 83% εκτιμάει ότι για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό η ελληνική κυβέρνηση, ενώ μικρή ή μηδενική ευθύνη της αποδίδει μόλις το 16%.

δημοσκόπηση Prorata 3.2.22 ευθύνες Ελπίδα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και η πλειονότητα των σημερινών ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος και συγκεκριμένα το 60% αποδίδει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης στην κυβέρνηση.

Δεν ικανοποίησε η «συγγνώμη» Μητσοτάκη

Ράπισμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά είναι και η απάντηση που έδωσαν οι πολίτες που ρωτήθηκαν στη δημοσκόπηση της Prorata για το εάν η συγγνώμη που ζήτησε ο πρωθυπουργός για την ταλαιπωρία των πολιτών είναι είναι ικανοποιητική ή χρειάζεται να υπάρξουν και παραιτήσεις υπουργών. Σε ποσοστό 73% οι πολίτες απάντησαν ότι η συγγνώμη Μητσοτάκη δεν είναι ικανοποιητική και έπρεπε να υπάρξουν και παραιτήσεις.

δημοσκόπηση Prorata 3.2.22 Ελπίδα συγγνώμη Μητσοτάκη

Παράλληλα το 81% των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένο από την προσπάθεια που έκαναν οι αρμόδιοι για την αποφυγή προβλημάτων ηλεκτροδότησης.

δημοσκόπηση Prorata 3.2.22 Ελπίδα ηλεκτροδότηση

Όσον αφορά στον εγκλωβισμό των οδηγών στην Αττική Οδόη ευθύνη φαίνεται πως διαμοιράζεται. Η μεγαλύτερη μερίδα 36% αποδίδει την κύρια ευθύνη στην ελλιπή προετοιμασία και χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης, το 32% στην ιδιωτική εταιρία που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο, ενώ το 26% αποδίδει την ευθύνη στις χρόνιες ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού. 

δημοσκόπηση Prorata 3.2.22 Ελπίδα εγκλωβισμός οδηγών

Στο 7% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Στο δείκτη μέτρησης της πρόθεσης ψήφου, η διαφορά των δυο μεγάλων κομμάτων είναι στο 7% με  τη Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 32% -μία μονάδα κάτω από την προηγούμενη μέτρηση-, ο ΣΥΡΙΖΑ 25%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση 5% και το ΜεΡΑ25 2%. Μοναδική εξαίρεση η εκλογική επιρροή του Κινήματος Αλλαγής / ΠΑΣΟΚ, η οποία διευρύνεται σταθερά, φθάνοντας στην παρούσα έρευνα το 13%.

δημοσκόπηση Prorata 3.2.22 πρόθεση ψήφου

Όσον αφορά στις συσπειρώσεις των κομμάτων (με βάση ψηφοφόρους του 2019), η Ν.Δ. εντοπίζεται στο 68%, χάνοντας 6% προς τον ΣΥΡΙΖΑ και 8% προς το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής σε ποσοστό 67%, έχοντας απώλειες 6% προς τη Ν.Δ. και 8% προς το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...