Δημοσκόπηση κόλαφος για τη στάση Μητσοτάκη στο ουκρανικό ζήτημα

Αντίθετοι με την αποστολή από τη χώρα μας, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκηπολεμικού υλικού στην Ουκρανία είναι οι πολίτες, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Prorata που παρουσιάζει σήμερα η «Εφ.Συν».

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα το 61% τάσσεται υπέρ της αποστολής στην Ουκρανία μόνο ανθρωπιστικής βοήθειας. Το 32% θεωρεί ότι θα έπρεπε να σταλεί και ανθρωπιστική βοήθεια και πολεμικό υλικό, ενώ μόνο το 1% δηλώνει ότι πρέπει να σταλεί «μόνο πολεμικό υλικό». 

ΓΡΑΦΙΚΟ PRORATA

Οι πολίτες εμφανίζονται ανήσυχοι για τις επιπτώσεις που θα έχει για τη χώρα μας η επιλογή της κυβέρνησης για αποστολή πολεμικού υλικού. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην ερώτηση «Η απόφαση για αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία πιστεύετε ότι μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για την Ελλάδα;», ένα ποσοστό συνολικά 63% των ερωτηθέντων απαντά «ναι» και «μάλλον ναι».

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις στην ερώτηση «Ποιος ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση στην Ουκρανία;». Σχεδόν ένας στους 2 και συγκεκριμένα το 47% δηλώνει ότι όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης, δηλαδή Ρωσία, Ουκρανία, ΕΕ και ΗΠΑ

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ