Δημοσκόπηση – βόμβα ξένης δυτικής πρεσβείας δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται – Τα ποσοστά και η διαφορά από τη ΝΔ

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό μεγάλης δυτικής πρεσβείας με αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων αποκαλύπτει το pronews.gr και δείχνει στην παρούσα συγκυρία τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με ποσοστό 30% έναντι 28% της Νέας Δημοκρατίας!

Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα λογική καθώς το ποσοστό του το 2019 ήταν 31,5% και πλέον έχει ισχυρή παρουσία στους 300.000 νέους ψηφοφόρους, οι οποίοι, αντίθετα κυριολεκτικά «μαυρίζουν» τη ΝΔ.

Η οποία ΝΔ χάνει το 11%, περισσότερους από 1 στους 4 ψηφοφόρους του 2019 και αυτό είναι λογικό: Η επιτυχία της ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη του 2019 οφειλόταν στην συγκυρία των Σκοπίων και την δυσαρέσκεια κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συγκέντρωσε όλους τους ψηφοφόρους των μικρών κομμάτων των ευρωεκλογών που είχαν διεξαχθεί 40 ημέρες πριν,

Ψήφοι που αθροιστικά έφταναν το 4% (μικρά δεξιά κόμματα, Ελεύθερη Πατρίδα, Φ.Κρανιδιώτης, Καρατζαφέρης κλπ) δεν κατέβηκαν καθόλου στις εθνικές εκλογές, ενώ τότε η ΝΔ έλαβε στις εθνικές εκλογές κι ένα ποσοστό 3% από Χρυσή Αυγή και Ελληνική Λύση που είδαν τα ποσοστά τους σε σχέση με τις ευρωεκλογές να μειώνονται αντίστοιχα.

Τώρα έχουμε μια αντίστροφη εικόνα: Ενισχύεται (σε πσοοστό πάντως χαμηλότερο απ’ότι υπολογιζόταν) η Ελληνική Λύση και προσεγγίζει το 5,5-6% και εισέρχονται στην Βουλή οι Έλληνες του Η.Κασιδιάρη με ποσοστό 5%!

Στα δεξιά της ΝΔ εμφανίζονται επίσης τρία κόμματα που θα κινηθούν μεταξύ 1,2% και 1,8% (Ελεύθερη Πατρίδα του καθηγητή Ν.Βασιλειάδη, ΠΑΤΡΙΔΑ του Κ.Μπογδάνου και Δύναμη για την Ελλάδα του Π.Παναγιωτόπουλου).

Ειδικά το πρώτο, η Ελεύθερη Πατρίδα με πολύ καλή επίδοση στις ευρωεκλογές του 2019, συγκεντρώνει σε βόρεια Ελλάδα και νησιά Ανατολικού Αιγαίου ποσοστό 1,8% και αυτό είναι απόλυτα λογικό γιατί είναι άφθαρτο και ο επικεφαλής του Ν.Βασιλειάδης έχει καθαρό πολιτικό λόγο, χωρίς ακρότητες, όμως.

Ο Κ.Μπογδάνος με τον Π.Παναγιωτόπουλο, δύο πρώην βουλευτές της ΝΔ καταγράφονται και αυτοί, αλλά με δυναμική χαμηλή, για την ώρα.

Το ερώτημα είναι αν ενώνονταν με την έτερη δύναμη τον Ν.Βασιλειάδη αν θα κατάφερναν να μπουν στην Βουλή. Είναι πολύ πιθανό, αλλά μάλλον οι εσωκομματικές ισορροπες και οι προσωπικές φιλοδοξίες στα κόμματα των Μπογδάνου και Παναγιωτόπουλο δεν το επιτρέπουν.

Το ΚΙΝΑΛ εμφανίζει να έχει ποσοστό 12%, το οποίο όμως δείχνει συνεχώς ανοδικό.

Από εκεί και πέρα για αυτοδυναμία, ούτε λόγος: Με επτά κόμματα στην Βουλή το ποσοστό στις δεύτερες εκλογές, αν γίνονταν, θα έφτανε το 40% για το πρώτο κόμμα.

ΝΔ και Ελληνική Λύση, μαζί με κάποια «ρετάλια» από ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ πάλι δεν αρκούν για να κάνουν κυβέρνηση. Το ίδιο ισχύει και από την άλλη πλευρά: ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και ΜεΡΑ25 δεν συγκεντρώνουν 151 βουλευτές. ‘

Άρα ή πάμε σε δεύτερες εκλογές με τη ΝΔ να υπολογίζει ότι θα κερδίσει ψήφους από τα μικρά δεξιά κόμματα ή πάμε σε «μεγάλο συνασπισμό» όπως θέλει το Βερολίνο, με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....