Δημοσκόπηση – βόμβα έφτασε στο Μαξίμου πριν από την πρωτοχρονιά – Πόσο πέφτει η ΝΔ, τι δείχνει για ΣΥΡΙΖΑ και Ανδρουλάκη

Για τους «embedded» (η έκφραση αμετάφραστη και όσοι καταλαβαίνουν, καλώς) δημοσιολόγους η αρχή του 2022 είναι περίπου όμοια με το τέλος του 2021.

Ο Μητσοτάκης τα πηγαίνει περίφημα – ένα δυο μικροπροβλήματα με την πανδημία που επιμένουν, δεν χαλάνε τη γενική εικόνα. Ο Τσίπρας, από το κακό στο χειρότερο κι από το χειρότερο στο χείριστο. Και ο Ανδρουλάκης, ο «νέος Τσίπρας», έτοιμος να στείλει τον ΣΥΡΙΖΑ στα τάρταρα.

Αυτός, πάνω κάτω, είναι ο Καζαμίας του 2022 για τους «embedded», όπως γράφει χαρακτηριστικά το ieidiseis.gr. Δυστυχώς για τους ίδιους (και ευτυχώς για την κοινή λογική μας) αρχίζουν να τους στραβοκοιτάζουν ακόμη και στο Μαξίμου. Ειδικότερα, στα άδυτα του Μαξίμου, την πολύ κλειστή ομάδα που κυβερνά παρέα με τον Μητσοτάκη.

Ανώνυμοι (για ευνόητους λόγους) πληροφοριοδότες μας, δίνουν μια εικόνα αρκετά πιο διαφορετική από τα «Άρλεκιν» που προαναφέραμε.

Πρώτο και σοβαρότερο σημείο προβληματισμού, οι δημοσκοπήσεις που έφτασαν στο Μαξίμου πριν τις γιορτές. Αυτές λοιπόν εμφανίζουν φθορά στην εικόνα της κυβέρνησης και μάλιστα συνεχιζόμενη. Η κυβερνητική «ταρίφα» γράφει πτώση 1-2 μονάδες τον μήνα.

Σημείο προβληματισμού δεύτερο. Ενώ στα προηγούμενα κύματα οι δημοσκοπήσεις κατέγραφαν φθορά σχεδόν μόνο από τα δεξιά, οι πρόσφατες εμφανίζουν σημαντικές διαρροές από το κέντρο, τους κεντρώους και κεντροαριστερούς ψηφοφόρους που προτίμησαν τον Μητσοτάκη.

Τρίτο, ο Ν.Ανδρουλάκης διεμβολίζει επικίνδυνα τη ΝΔ και ειδικότερα τις κεντρώες εκλογικές δεξαμενές της κυβέρνησης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ