Δημοσκοπήσεις: Τελικά υποκλοπές και ΔΕΘ δεν έφεραν την ανατροπή – Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε στο παρασκήνιο Μαξίμου και Τσίπρας

Αμετάβλητη παραμένει η δυναμική των κομμάτων στη μετά ΔΕΘ εποχή, ενώ περιορισμένη ήταν η επίδραση στις διαθέσεις της κοινής γνώμης από τις αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών. Αυτό τουλάχιστον είναι το γενικό συμπέρασμα από τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες.

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ένα προβάδισμα της τάξης του 6% – 8%, ενώ δεν επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις (προσδοκίες) που είχαν διατυπωθεί από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για την… επερχόμενη πολιτική ανατροπή. Γεγονός που πιστοποιείται και από την παράσταση νίκης, όπου η κυβερνητική παράταξη υπερέχει και μεγάλη διαφορά.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία κινείται από το 31,3% (MRB) μέχρι το 34,5% (Pulse), ενώ αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μεταξύ 23,8% (MRB) και 26,5% (Pulse). Αντίθετα με τις αρχικές εκτιμήσεις, χωρίς ουσιαστικές μεταβολές είναι και το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, που δεν ωφελείται πολιτικά από την υπόθεση των υποκλοπών, παρά το γεγονός ότι θύμα τους υπήρξε ο πρόεδρος του Κινήματος. Και αυτό απογοήτευσε τη Χαριλάου Τρικούπη, που προσδοκούσε πολλά περισσότερα. Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ κινείται μεταξύ 10,9% (GPO) και 12% (Pulse), ενώ στην έρευνα της MRB είχε 11,7%. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί ανακούφιση, καθώς υπήρχε μεγάλη ανησυχία για τις επιπτώσεις που μπορεί να είχε η υπόθεση των υποκλοπών στην εκλογική απήχηση της Νέας Δημοκρατίας.

Παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου υπογραμμίζουν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το paron.gr, την ανθεκτικότητα της κυβέρνησης παρά τα οξυμμένα προβλήματα και υποστηρίζουν ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε η Νέα Δημοκρατία να επιτύχει την αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές. Προβληματισμός, από την άλλη πλευρά, υπάρχει στην Κουμουνδούρου, λόγω του ότι η κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας παραμένει αμετάβλητη και ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να μην κερδίζει από τη φθορά της κυβέρνησης.

Ωστόσο, ο Αλ. Τσίπρας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν εμπιστεύεται τις δημοσκοπήσεις, τονίζοντας ότι αυτές αδυνατούν να καταγράψουν την αλλαγή του κλίματος που είναι σε εξέλιξη στην ελληνική κοινωνία. Στελέχη του κόμματος μάλιστα εκφράζουν επιφυλάξεις (αμφιβολίες) για το κατά πόσο αντικειμενικές και αξιόπιστες είναι οι δημοσκοπήσεις.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....