«Δεν θα τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα»

Αυξάνει σταδιακά την πίεση προς την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να εκμεταλλευτεί πολιτικά όχι μόνο λάθη και αστοχίες αλλά και τη δυσμενή συγκυρία για τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Οι τόνοι της κριτικής από την πλευ­ρά του Αλ. Τσίπρα αλλά και των κορυφαίων στελεχών έχουν ανέβει αισθητά το τελευταίο διάστημα, ενώ η αντιπολιτευτική βε­ντάλια καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Όλα τα στοιχεία υποδηλώνουν την πρόθεση (απόφαση) του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάει σε μια κατά μέτωπο σύγκρουση με την κυβέρνηση.

Το μήνυμα που εκπέμπεται σταθερά αυτήν την περίοδο από την Κουμουνδούρου δεν αφήνει περιθώρια για… παρερμηνείες: «Δεν θα τους α­φή­σουμε να πάρουν ανάσα». Η στρατηγική του λεγόμενου «σκληρού ροκ» δείχνει να είναι μονόδρομος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο λόγω της έντασης των προβλημάτων που έ­χουν ενσκήψει στη χώρα αλλά και εξ αιτίας των μη ικανοποιητικών (απογοητευτικών) επιδόσεων του κόμματος στις δημοσκοπήσεις. Διότι μπορεί από την Κουμουνδούρου να αμφισβητούν ευθέως την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα των ερευνών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ωστόσο δεν αρνούνται ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα.

Δεδομένου ότι μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να επωφεληθεί από τη σημαντική φθορά της κυβέρνησης και να εκφράσει τη δυσφορία (αγανάκτηση) ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας για τις πτυχές της πολιτικής που υλοποιεί ο Κυρ. Μητσοτάκης. Ως μάννα εξ ουρανού αντιμετώπισαν στην Κουμουνδούρου τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην Αυστρία, με την παραίτηση του καγκελάριου Σ. Κουρτς, έπειτα από καταγγελίες για διαφθορά με τη χειραγώγηση δημοσκοπήσεων.

Ο Αλ. Τσίπρας άδραξε την ευκαιρία να επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα των δημοσκοπήσεων και των «προνομιακών σχέσεων» της κυβέρνησης με τις εταιρείες αλλά και τις χρηματοδοτήσεις των ΜΜΕ μέσα από τις καμπάνιες για την πανδημία («λίστα Πέτσα»), κάνοντας, όπως ήταν αναμενόμενο, έναν ευθύ παραλληλισμό με τα γεγονότα στην Αυστρία. Η πρόταση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που έγινε αποδεκτή από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, α­ποτέλεσε την κορύφωση των ενεργειών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είναι η αχίλλειος πτέρνα του κ. Μητσοτάκη, διότι, όπως σημειώνουν, «κρύβει σκελετούς στην ντουλάπα του». Για τον λόγο αυτό θα επιμείνουν μέχρι τέλους και θεωρούν βέβαιο ότι από τη διερεύνηση που θα κάνει η Εξεταστική Επιτροπή θα προκύψουν στοιχεία που θα εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ψηλά στην αντιπολιτευτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν τα ζητήματα της πανδημίας αλλά και της ακρίβειας, καθώς θεωρούν ότι ο συνδυασμός των δύο θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα των πολιτών τους επόμενους μήνες.

Στα ήδη ανοιχτά μέτωπα της Παιδείας, της Υγείας έχουν προστεθεί τελευταία αυτά που έχουν να κάνουν με τις συνέπειες των φυσικών φαινομένων (σεισμοί, πλημμύρες κ.ά.), με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να καταλογίζουν στην κυβέρνηση έλλειψη σχεδίου, αδράνεια και αναποτελεσματικότητα. Εσχάτως η Κουμουνδούρου έβαλε στο στόχαστρό της και τα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, ζητώντας την αποπομπή του προέδρου του Αθηναϊκού Πρακτορείου. Το γεγονός ότι το έκανε για μια ήσσονος σημασίας αστοχία αντανακλά την πρόθεση του κ. Τσίπρα να εκμεταλλευτεί στο έπακρο όλες τις ευκαιρίες που του… προσφέρει η κυβέρνηση.

ΠΗΓΗparon.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...