«Δεν εκπλήσσει κανέναν…» – Πως σχολίασε τη δημοσκόπηση κόλαφο για τον Μητσοτάκη ο Ηλίας Νικολακόπουλος

«Η κρίση εμπιστοσύνης προς το πολιτικό σύστημα που εκφράζεται στην δημοσκόπηση του ευρωβαρόμετρου, όπου τα 2/3 των πολιτών εμφανίζονται να μην είναι ικανοποιημένοι από την λειτουργία της δημοκρατίας, είναι απόρροια της περιόδου απαισιοδοξίας και φόβου που βιώνουμε και δεν εκπλήσσει κανέναν», είπε Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη, ο Ηλίας Νικολακόπουλος, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, τονίζοντας ότι το στοίχημα για την Αριστερά, είναι να δώσει ελπίδα και να αντιστρέψει το βαρύ αυτό κλίμα.     

Ο κ Νικολακόπουλος ανέφερε ότι, η κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών, δυστυχώς είναι συνολικά προς το πολιτικό σύστημα το οποίο διαπερνά οριζόντια χωρίς όμως να επιφέρει σοβαρές ανατροπές, καθώς όπως εξήγησε, εκλείπει η ελπίδα.  

«Δεν πρέπει να δούμε την έρευνα μόνο από την όψη της αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής και πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου να δώσει ελπίδα και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Το συναίσθημα που αποπέμπει η κυβερνητική προπαγάνδα είναι ένας φόβος ότι κινδυνεύομε από τον κορωνοϊό, επομένως σε μία τέτοια συγκυρία δεν γίνεται να έχεις θετικά αποτελέσματα σε μια έρευνα για τη στάση της κοινής γνώμης».    

Ο  κ Νικολακόπουλος, σημείωσε το γεγονός ότι άλλες δημοσκοπήσεις δεν θίγουν τα θέματα της  ικανοποίησης ή μη από τη λειτουργία της δημοκρατίας. Όπως υπογράμμισε: «Η ενημέρωση είναι λειψή και στρεβλή, γι’ αυτό έχουν καταβαραθρωθεί τα δελτία ειδήσεων και οι εφημερίδες».  

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο χρόνος που απαιτείται για να δημιουργηθεί μια χαραμάδα ελπίδας, μπορεί να μην είναι μεγάλος και εξαρτάται από τους δρώντες πολιτικούς οργανισμούς.

«Το Στοίχημα για την Αριστερά είναι να μπορέσει να αντιστρέψει το βαρύ κλίμα του φόβου και της απαισιοδοξίας και να αλλάξει αυτή την εικόνα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...