Γιώργος Παπανδρέου: Ο καταναλωτής πληρώνει το μάρμαρο από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια

Tα “κόκκινα” δάνεια και η ακρίβεια ήταν τα δύο σημαντικά θέματα που συζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Καταναλωτών.

Μετά τη συνάντηση, ο υποψήφιος για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής τόνισε ότι «υπάρχει μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα, άρα απαιτείται άμεση και καθοριστική κυβερνητική παρέμβαση». Επικαλέστηκε μάλιστα τις πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ότι διαπιστώνει σοβαρό πρόβλημα στο πώς συμπεριφέρονται οι εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων προς τους δανειολήπτες και κάλεσε την κυβέρνηση να ασκήσει επιτέλους τον ρυθμιστικό της ρόλο.

«Δυστυχώς, τόσο αυτή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση ενώ αντιμετώπισαν με ψέματα και υποκρισία το δικό μας νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, άφησαν την κατοικία στο έλεος των funds», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Όσον αφορά την ακρίβεια, ανέφερε ότι πληθωρισμός επηρεάζεται σε αυτήν τη συγκυρία και από εξωγενείς παράγοντες. Υπογράμμισε όμως ότι «στη χώρα μας, η εξωγενής κρίση ανέδειξε δομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να πληρώνει πάντα το μάρμαρο ο καταναλωτής».

«Όχι μόνο το σύνολο αυτών των αυξήσεων να μεταφέρεται στο τελικό προϊόν, αλλά να δημιουργείται χώρος για τους κάθε λογής κερδοσκόπους. Είναι σαφές ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν πληροί το ρόλο της. Αλλά αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος» προσέθεσε και κατέληξε λέγοντας πώς χρειάζεται να ενισχυθεί το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών με πρώτο βήμα την άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...