Για ποιο υπουργείο προορίζει την Αχτσιόγλου ο Τσίπρας αν δεν είναι η… επόμενη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Τι προάλλες στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ο Δημήτρης Μπεκιάρης έγραψε για το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα να προωθήσει την Έφη Αχτσιόγλου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αν ηττηθεί στις επόμενες εκλογές.

Για ποια θέση, όμως, την προορίζει αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει στο μέλλον και ο Αλέξης Τσίπρας επανεκλεγεί πρωθυπουργός.

Όπως μεταδίδει το radar.gr η παρουσίαση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα για το κούρεμα του κορωνοχρέους και την κατάργηση του νέου πτωχευτικού νόμου έβγαλε και πολιτικές ειδήσεις.

Η κυριότερη πολιτική είδηση ήταν ασφαλώς η απουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου από το πάνελ, στο οποίο, αντιθέτως, βρισκόταν οι Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης, καθώς και καθηγητές όπως ο Αιμίλιος Αυγουλέας και ο Δημήτρης Αυγητίδης.

Η απουσία Τσακαλώτου σηματοδοτεί, ασφαλώς, το τέλος του Ευκλείδη Τσακαλώτου ως υπεύθυνου της χάραξης της οικονομικής πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρότι ο επικεφαλής της «Κίνησης των 53» είναι ενισχυμένος εσωκομματικά με την συγκρότηση της «Ομπρέλας»!

Οι γνωρίζοντες τα εσωκομματικά της Κουμουνδούρου επιμένουν πως η σημειολογία της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα μάς προϊδεάζει για τις εσωκομματικές ανακατατάξεις στην Κουμουνδούρου.

Η Έφη Αχτσιόγλου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προορίζεται αυτήν τη στιγμή για υπουργός Οικονομικών, σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, ενώ ρόλο στο οικονομικό επιτελείο εκτιμάται πως θα έχουν και καθηγητές όπως ο Αιμίλιος Αυγουλέας, ο οποίος σημειωτέον προέρχεται από τη φιλελεύθερη διανόηση των Ελλήνων του εξωτερικού.

Όσον αφορά στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι σχεδιασμοί τον περιλαμβάνουν σε κυβερνητική θέση, πλην όμως σε περιφερειακό υπουργείο!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ