Γιατί ο Ανδρουλάκης δηλώνει πως δεν πρόκειται να συγκυβερνήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Τα στοιχεία που έχει από δημοσκοπήσεις

«Δεν πρόκειται να συγκυβερνήσω με τον Μητσοτάκη», συνήθιζε να λέει σε όσους, σε κατ΄ ιδίαν συνομιλίες, τον ρωτούσαν ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στην «Εστία» το είπε και δημοσίως, καλώντας μάλιστα τον κ. Μητσοτάκη να συνεργαστεί με τον Κυριάκο Βελόπουλο.

«Δεν έχουμε εμείς κανένα λόγο να συγκυβερνήσουμε με την Δεξιά. Αν θέλει ο κύριος Μητσοτάκης μπορεί να συγκυβερνήσει με τον κ. Βελόπουλο. Όπως έπραξε ο Ντράγκι που καλεί σε συνεργασία τον Σαλβίνι. Το σενάριο άλλωστε είναι υπαρκτό, απλώς η ΝΔ δεν έχει λόγο να το επιβεβαιώνει», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.

Τι όμως οδήγησε τον Νίκο Ανδρουλάκη να προχωρήσει σε αυτή τη δήλωση;

Όπως είναι γράφει στο ieidiseis.gr ο Βασίλης Σκουρής, τα στοιχεία που διαθέτει ο επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ δείχνουν πως το κόμμα του κερδίζει ψήφους πρωτίστως από τη Νέα Δημοκρατία και όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και με τη δήλωσή του πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιδιώκει να αρχίσει να έχει και αξιόλογες εισροές από την Κουμουνδούρου. Σύμφωνα με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που βρίσκονται πολύ κοντά στον Νίκο Ανδρουλάκη, τα κέρδη του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη προέρχονται κατά κύριο λόγο εκτός από ψηφοφόρους που βρίσκονταν στο χώρο των αναποφάσιστων, σε ψηφοφόρους που επαναπατρίζονται, καθώς το 2019 είχαν ψηφίσει Νέα Δημοκρατία.

Τώρα θα πείτε γιατί τα δημοσιεύματα συστημικών μέσων εμφανίζουν τις δημοσκοπήσεις να αποδίδουν την άνοδο του Νίκου Ανδρουλάκη στα γκάλοπ σε ψήφους από την αξιωματική αντιπολίτευση και όχι σε διαρροές από τη Νέα Δημοκρατία, οι σκοπιμότητες είναι εμφανείς…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ