Γιατί η κυβέρνηση βάζει «φωτιά» στα Πανεπιστήμια – Οι πολιτικές επιδιώξεις του Μαξίμου

«Φωτιά» στα Πανεπιστήμια βάζει η κυβέρνηση, επιλέγοντας -με κουτοπονηριά- ως χρόνο την περίοδο που ξεκινούν οι εξετάσεις και που ακολουθούν οι καλοκαιρινές διακοπές, ελπίζοντας ότι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις!

Διαβάστε τι γράφει ο Βασίλης Σκουρής στο ieidiseis.gr:

Με τις τελευταίες της κινήσεις, επιδιώκει να θέσει τέλος στη μεταπολίτευση, ξεμπερδεύοντας με πραγματικότητες που ποτέ η συντηρητική παράταξη της χώρας δεν θέλησε να αποδεχτεί!

  • Επιλέγει το ΑΠΘ, με την ανοχή και συμπαιγνία του Πρύτανη, να πυροδοτεί επεισόδια, ενίοτε έχοντας ως «χρήσιμους ηλίθιους» εξωπανεπιστημιακούς που λειτουργούν ως προβοκάτορες, με στόχο να εγκαταστήσει την Αστυνομία στα Πανεπιστήμια!

Τα επεισόδια που προκάλεσε η ΕΛΑΣ την Πέμπτη θα έπρεπε να έχουν ήδη οδηγήσει σε παραιτήσεις ή αποπομπές αν η κυβέρνηση, πράγματι, υπηρετούσε το κράτος δικαίου!

  • Η υπουργός Παιδείας, όταν η ΔΑΠ χάνει για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια και με τις πλέον ευνοϊκές συνθήκες για αυτή, την πρώτη θέση στα Πανεπιστήμια, επιχειρεί «με ένα νόμο και μια πράξη» να περιθωριοποιήσει τις φοιτητικές παρατάξεις και να ελέγξει τους φοιτητικούς συλλόγους. Σε αυτό το αποτέλεσμα οδηγεί η διάταξη για ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές! Είναι φανερό πως μόνο η ΔΑΠ μπορεί να συμφωνήσει και πως οι εκλογές θα γίνουν και του χρόνου με τον τρόπο που γίνονται από το 1974, ασχέτως του νόμου Κεραμέως!
  • Ο τρόπος εκλογής των πρυτάνεων οδηγεί σε μια πολύ μεγάλη διαπλοκή και είναι φανερό πως θα ενισχυθούν οι πελατειακές σχέσεις.

Το νέο νόμο-πλαίσιο για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Νίκης Κεραμέως (που οι πληροφορίες τη φέρουν να φλερτάρει με τη θέση του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών, εφόσον βεβαίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κέρδιζε τις εκλογές) θα έχουμε αρκετό χρόνο να τον συζητήσουμε. Όπως και να δούμε, μιας και δεν διαφέρει πολύ στη φιλοσοφία του από το νόμο Διαμαντοπούλου, εάν θα το στηρίξει η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Εκείνο που έχει σημασία να κατανοήσουμε αυτή τη στιγμή είναι γιατί η κυβέρνηση ανάβει φωτιές στα Πανεπιστήμια, διακινδυνεύοντας συνθήκες «εποχής Κοντογιαννόπουλου» με όσα τραγικά συνέβησαν τότε, όπως φάνηκε και από τα όσα έπραξαν οι αστυνομικές δυνάμεις την Πέμπτη στο ΑΠΘ, δυστυχώς με την πλήρη κάλυψη της Πρυτανικής Αρχής!

  • Η κυβέρνηση, με σχεδιασμό του Μαξίμου, επιδιώκει να επαναφέρει την ατζέντα του «νόμου και της τάξης», έστω και αν έχει αποτύχει παταγωδώς στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, με στόχο να μεταθέσει (κατά το δυνατόν) την συζήτηση από το θέμα της ακρίβειας σε τομέα που θεωρεί πως είναι προνομιακό για τη Νέα Δημοκρατία! Αδιαφορώντας για το τι θα σημάνει για τη χώρα ένα δυσάρεστο συμβάν μέσα στα Πανεπιστήμια!
  • Επιδιώκει να ταυτίσει την αντιπολίτευση, πρωτίστως την αξιωματική που θεωρεί βασικό της αντίπαλο, με τους «μπαχαλάκηδες» και τους διάφορους προβοκάτορες ή και παρακρατικούς που δρουν σε Πανεπιστήμια, όπως φάνηκε από το βίντεο που κυκλοφόρησε από το ΑΠΘ, με τους ανθρώπους με τα πολιτικά και τα σακίδια στην πλάτη να τρέχουν πίσω από τα ΜΑΤ κατά των φοιτητών!
  • Συνεχίζει την κατασυκοφάντηση των ελληνικών Πανεπιστημίων, αν και από αυτά βγαίνει η πιο μορφωμένη γενιά της ιστορίας της χώρας, με φανερό (και σχεδόν ομολογημένο) στόχο την ενίσχυση της ιδιωτικής παιδείας!
    Το Μαξίμου ρίχνει μια ζαριά, ελπίζοντας ότι θα του βγει. Οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ του!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....