Βόμβες Τσίπρα για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων – Θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στις εκλογές;

Ουκ ολίγα σημαντικά συμπεράσματα προκύπτουν από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel.

Διαβάστε τι γράφει ο Βασίλης Σκουρής στο ieidiseis.gr:

«ΟΧΙ» ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ: Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε το ενδεχόμενο να συγκροτηθεί κυβέρνηση μειοψηφίας από τις προσεχείς εκλογές, ακόμα και αν το άθροισμα των δυνάμεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ το επιτρέπει! «Για να υπάρξει πολιτική αλλαγή και να προκύψει προοδευτική κυβέρνηση θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτος και με διαφορά. Οι κρίσιμες εκλογές θα είναι με την απλή αναλογική», είπε μεταξύ άλλων. Απαντώντας δε εμμέσως στον Άδωνι Γεωργιάδη, αν υπογράμμισε ότι «τα περί συνταγματική νομιμότητας μίας κυβέρνησης με δεύτερο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανοησίες», πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα ηθικό ζήτημα και τελικά «δεν είναι εφικτό να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση αν πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ».

ΤΟ «ΓΑΝΤΙ» ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΤΟΣ-ΒΓΕΣ ΠΡΩΤΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν κάθετος πως σε περίπτωση συγκρότησης κυβέρνησης των προοδευτικών δυνάμεων πρωθυπουργός δεν μπορεί να είναι παρά ο αρχηγός του πρώτου κόμματος-εν προκειμένω ο ίδιος. Δεν δίστασε δε να πετάξει το γάντι στον Νίκο Ανδρουλάκη: «Ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να μας πει και ποιον θέλει να κυβερνάει; Αν έχει την άποψη ότι δεν μου κάνει ο ένας και δεν μου κάνει ο άλλος θα πρέπει να πεις και ποιος του κάνει». «Οι πρωθυπουργοί πρέπει να εκλέγονται από τον ελληνικό λαό, να είναι αιρετοί και όχι δοτοί. Θέλει ο κ. Ανδρουλάκης να είναι πρωθυπουργός, ας βγει πρώτο κόμμα και να συσταθεί μία κυβέρνηση με τον ίδιο επικεφαλής. Ωστόσο δεν είναι φυσιολογικό αυτό που λέει και θέλω να πιστεύω ότι στα κρίσιμα αυτά θέματα μέχρι τις εκλογές θα ανοίξει τα χαρτιά του, να πει με ποιους θέλει να κυβερνήσει εκτός αν δεν θέλει, αν γίνει αυτό που έχει πει ο κ. Βενιζέλος «ΚΚΕ του κέντρου». Εμείς απευθυνόμαστε σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις και κυρίως σε όλους του προοδευτικούς, δημοκρατικούς πολίτες», τόνισε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΝΕΟ ΦΛΕΡΤ ΜΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΟΥΣ: ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Λίγες ώρες μετά την αντιπαράθεσή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή για τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε το φλερτ με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν δίστασε μάλιστα να δηλώσει πως η Αριστερά το 1989 έκανε λάθος που έστειλε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο και συγκυβέρνηση με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. «Μόνος μας αντίπαλος δεν μπορεί να είναι μόνο η δεξιά», είπε χαρακτηριστικά.

ΚΑΡΦΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ: ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έριξε καρφιά στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι δεν βαδίζει στα χνάρια του ιδρυτή του κόμματος: «Τι σχέση έχει το σημερινό ΚΙΝΑΛ με τον Ανδρέα Παπανδρέου; Ψήφισαν μία Συμφωνία που τα δίνει όλα δίχως ανταλλάγματα, ενώ οι ΗΠΑ δίνουν F-16 στην Τουρκία για να κάνει παραβιάσεις στο Αιγαίο», είπε μεταξύ άλλων.. Για τον Ανδρέα Παπανδρέου δεν δίστασε μάλιστα να παραδεχθεί πως «ήταν πολύ μεγάλος ηγέτης που εξέφρασε το λαϊκό συναίσθημα», ενώ θύμισε το τρίπτυχο του συνθήματός του «λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη» που, όπως είπε, προβάλλει σήμερα και ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΙ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ: «ΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ;»: « Κάποια στιγμή πρέπει να ερευνηθεί πώς γίνεται να υπάρχουν τόσο πολλές εταιρείες και ποιος τις πληρώνει», είπε χαρακτηριστικά, αμφισβητώντας ευθέως τα αποτελέσματά τους.

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ: ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ: Λίγες ώρες πριν τις ανοίξουν οι κάλπες για την (επαν)εκλογή του στην ηγεσία του κόμματός του, ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχτηκε πολλές από τις παθογένειες του κόμματός του, κυρίως για την πολύ ισχνή συμμετοχή σχέση του με το μαζικό κίνημα. Άφησε δε ανοιχτό το θέμα για ευρύτερες αλλαγές μετά την 15η Μαΐου, για τη συμμετοχή στις οποίες φάνηκε αισιόδοξος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...