«Βόμβα» οι μυστικές δημοσκοπήσεις του Μαξίμου: Η κατρακύλα τη ΝΔ εξηγεί τις κυβερνητικές επιθέσεις στον Τσίπρα

Η κυβέρνηση περνάει στην επικοινωνιακή αντεπίθεση στοχοποιώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως φαίνεται, τα μαντάτα από τις δημοσκοπήσεις δεν είναι διόλου καλά σύμφωνα με ρεπορτάζ από topontiki.gr.

Όπως λένε στελέχη της αντιπολίτευσης, η παράταση των απαγορεύσεων σε συνδυασμό με ένα γενικευμένο μπάχαλο για το τι ισχύει το επόμενο διάστημα προφανώς έχουν φέρει την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση και γι’ αυτό αναζητά τρόπους απεμπλοκής της από την καθημερινότητα της πανδημίας.

Ετσι κατ’ αρχάς, τα κυβερνητικά στελέχη στοχοποίησαν τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα υποτίθεται ότι είπε για την «δεύτερη φορά αριστερά» και τον δημόσιο τομέα. Η κυβέρνηση είδε πίσω από αυτές τις αναφορές την πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξηλώσει τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν ανήκουν στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα εφόσον κερδίσει τις εκλογές.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δικαιολόγησε ωστόσο την αναφορά του Δημ. Τζανακόπουλου λέγοντας ότι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. μίλησε για τις εστίες διαφθοράς και παραεξουσίας που υπάρχουν στη δημόσια διοίκηση, καλώντας μάλιστα την κυβέρνηση «μαζί να κάτσουμε και να τις ξηλώσουμε».

Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με μια αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τηλεοπτική συνέντευξη του στον Γιώργο Παπαδάκη σχετικά με τα εμβόλια της AstraZeneca . «Άνοιξε η πλατφόρμα για το Astrazeneca για να ξεστοκάρουμε» φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ωστόσο ότι «δυστυχώς, δημιουργήθηκε και ένα κλίμα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Εγώ θα μιλήσω έξω απ’ τα δόντια λέγοντας ότι εδώ υπάρχουν και συγκρούσεις συμφερόντων εταιρειών. Διότι δε μπορεί αυτή τη στιγμή ένας ολόκληρος πληθυσμός στη Μεγάλη Βρετανία να έχει εμβολιαστεί με AstraZeneca, όλοι οι Βρετανοί έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca και δε μπορεί αυτό να δημιουργεί υπόνοιες μονάχα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εκεί να είναι όλα μια χαρά.

Όλα τα εμβόλια έχουν κάποιες παρενέργειες, αυτό όμως που πρέπει να καταλάβει ο μέσος πολίτης που μας ακούει, είναι ότι οι πιθανότητες να έχει κάποιες παρενέργειες από το εμβόλιο, είναι μηδαμινές σε σχέση με τις πιθανότητες που έχει να κολλήσει τον κορωνοϊό και να περάσει δύσκολα και ενδεχομένως να μη γλιτώσει».

Η κυβέρνηση έμεινε στην λέξη «ξεστοκάρουμε» και επιτέθηκε εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον για υπέρμαχο των αντι-εμβολιαστών.

Πολιτικοί παράγοντες, σχολιάζοντας τις δύο αυτές κινήσεις μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, δείχνουν ότι προφανώς η κυβέρνηση έχει στα χεριά της τις κυλιόμενες μέτρησεις που την εμφανίζουν να έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και ιδιαίτερα της νέας γενιά και γι’ αυτό κήρυξε ανένδοτο επιτιθέμενη εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.

Όλα αυτά μάλιστα την στιγμή ο αρμόδιος γενικός γραμματέας, Μάριος Θεμιστοκλέους πριν λίγες μέρες είχε πει ότι «όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει αύριο, Μεγάλη Τρίτη, ανοίγουμε την πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι συμπολίτες μας ηλικιακής ομάδας 30-39 με το εμβόλιο της AstraZeneca, δεδομένου, όπως έχουμε ήδη εξηγήσει, ότι είχαμε αρκετά διαθέσιμα ραντεβού. Έτσι τους δίνεται η ευκαιρία τα άτομα της ηλικιακής ομάδας αυτά να εμβολιαστούν νωρίτερα από όταν θα ήταν η σειρά που θα είχαν με βάση την προτεραιοποίηση».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...