Βόμβα: Αυτές είναι οι μυστικές δημοσκοπήσεις πρεσβειών και πολυεθνικών που δείχνουν συντριβή της ΝΔ – Ποσοστό-έκπληξη για τον ΣΥΡΙΖΑ

Εικόνα συντριβής και όχι απλής ήττας της ΝΔ δίνουν οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται από πρεσβείες και μεγάλες πολυεθνικές που θέλουν να ξέρουν σε ποια κατεύθυνση βαδίζει η ελληνική πολιτική σκηνή σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του pronews.gr.


Σε αντίθεση με τις ευφάνταστες δημοσκοπήσεις εταιρειών ερευνών (ALCO, MRB, Κapa Research, Opinion, Pulse κλπ.) η εικόνα που καταγράφεται είναι τελείως διαφορετική από αυτή που δημοσιοποιείται. Πόσο διαφορετική; Πολύ!

Και γιατί υπάρχει «μαγική εικόνα» στις δημοσκοπήσεις; Γιατί το μυστικό είναι το «δείγμα» των ερωτώμενων. Το οποίο είναι μεγάλο ερώτημα κατά πόσον είναι «τυχαίο», όπως ορίζουν οι κανονισμοί για τις δημοσκοπήσεις.

Το οποίο δείγμα δεν δημοσιοποιείται (ίσως γιατί είναι στην πράξη… προεπιλεγμένο), αλλά αυτό είναι μία άλλη μεγάλη συζήτηση που θα μας απασχολήσει την επομένη των εκλογών.

Η πραγματική εικόνα αυτή την στιγμή στο εκλογική είναι τόσο αρνητική για τη ΝΔ, ώστε να μπορεί να συγκριθεί μόνο με το 2012.

Δηλαδή θα δούμε μια ΝΔ να αγωνίζεται να επιπλεύσει στα επίπεδα του 20%.

Με δύο κόμματα στα δεξιά της (Ελληνική Λύση και τους Έλληνες του Η.Κασιδιάρη) να μπαίνουν σίγουρα και με «γενναία» ποσοστά στη Βουλή (από 5% μέχρι και 8%, χωρίς να αποκλείεται μεγαλύτερο ποσοστό), επιπλέον τρία κόμματα στο χώρο της δεξιάς να λαμβάνουν αθροιστικά 5% (δεν περιλαμβάνονται σε αυτά οι Τζήμερος-Κρανιδιώτης, που θεωρούνται «δεκανίκι» της ΝΔ) και τον ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό για κάποιους έκπληξη, για κάποιους απόλυτα λογικό: Περί το 30% με ανοδική τάση!

Γιατί είναι λογικό; Γιατί κανείς από τους ευφάνταστους δημοσκόπους δεν μπορεί να υποστηρίξει πειστικά, γιατί οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ του 31,53% στις εκλογές του 2019 δεν θα τον ψηφίσουν στις εκλογές του 2023!

Και γιατί δεν καταγράφονται οι νέοι εκλογείς, κάπου 300.000, στους οποίους η ΝΔ δεν παίρνει ούτε 15% αντίθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ που κερδίζει το 40%.

Ούτε και το ποσοστό των είχαν ψηφίσει ΝΔ το 2019 και τώρα θα «ξεχάσουν» να πάνε στην κάλπη, όπως έγινε μεταξύ 2007 και 2009.

Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ θα έχει σίγουρα διψήφιο νούμερο: Από 10-12%.

Η δυναμική του βελτιώνεται συνέχεια σε πείσμα των κυβερνητικών δημοσκόπων που είδαν τον Ν.Ανδρουλάκη να… χάνει επειδή η κυβέρνηση υπέκλεπτε τις επικοινωνίες του.

Ανά περιοχές: Στην Μακεδονία η ΝΔ δύσκολα θα βρει νομό και περιφέρεια στον οποίο θα ξεπεράσει το 20% με εξαίρεση ίσως την Β’ Θεσσαλονίκης και την Καβάλα.

Σε Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Κοζάνη, η ΝΔ θα «φλερτάρει» με μονοψήφια νούμερα.

Μάλλον την περάσει ακόμα και η Ελληνική Λύση σε αυτούς τους νομούς.

Στην Κοζάνη ο ΣΥΡΙΖΑ θα γράψει ίσως την μεγαλύτερη διαφορά με τη ΝΔ σε όλη την Ελλάδα, μεγαλύτερη και από την Δυτική Περιφέρεια.

Οι λόγοι γνωστοί (λιγνίτες, ανεργία το πλέον παρατεταμένο lockdown σε όλη την Ελλάδα κλπ.).

Στην Θράκη η εικόνα δείχνει να είναι καλύτερη για το κυβερνών κόμμα, αλλά πολύ δύσκολα και εδώ θα ξεπεράσει το 25%.

Σε Θεσσαλία, Ήπειρο, η εικόνα πάνω-κάτω είναι ίδια: Κάτω από το 30%.

Στην Στερεά Ελλάδα χειρότερη: Γύρω στο 25% με αναγωγή επί των αναποφάσιστων.

Στην Αττική κρατά στοιχειωδώς στην Α’Αθηνών και στην Ανατολική Περιφέρεια.

Νότιος Τομέας και Βόρειος Τομέας Αττικής, μαζί με Μεσσηνία, Χανιά και Δωδεκάνησα, είναι οι μοναδικές περιφέρειες που σίγουρα προηγείται ακόμα, αλλά με τις απώλειες της τάξης του 10-15% σε σχέση με το 2019.

Η Κρήτη, θα είναι η πιο δυσάρεστη έκπληξη για τη ΝΔ: Σε δύο νομούς, Ρέθυμνο και Ηράκλειο, μπορεί να δει και την τρίτη θέση!

Οι αιτίες της προδιαγραφόμενης συντριβής; Συνδυασμός. Αλλά το μίγμα είναι εκρηκτικό.

Μπορεί η οικονομική καταστροφή/ενεργειακό να δίνεται ως πρώτη αιτία, αλλά αυτή ήρθε αμέσως μετά τους «αναγκαστικούς» εμβολιασμούς που κτύπησαν στην «καρδιά» το εκλογικό σώμα της ΝΔ, το οποίο βασικά αντιστάθηκε στην κυβερνητική πολιτική (οι αριστεροί στήριξαν την κυβέρνηση στις εμβολιαστικές πολιτικές της!).

Ακολουθούν ως αιτίες της κατάρρευσης οι υποθέσεις κοινωνικής και οικονομικής διαφθοράς (από το γεύμα στην Ικαρία εν μέσω lockdown και τον Λιγνάδη, τις πυρκαγιές, τις ανεμογεννήτριες, τον μαστροπό και επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης, βιαστή Π.Μίχο και τον πλουτισμό βουλευτών της ΝΔ κλπ.), μέχρι την εξωτερική πολιτική, όπου ειδικά στην Μακεδονία δεν συγχωρούν την «προδοσία» της ΝΔ στις Πρέσπες

Περιέργως, ειδικά στην Μακεδονία, εμφανίζεται κι ένα φιλορωσικό ρεύμα που απορρίπτει 100% την πολιτική στο ουκρανικό της κυβέρνησης και τους χρεώνει όλα τα δεινά που υφίσταται η χώρα από τις κυρώσεις στην Ρωσία.

Και βέβαια η θεσμική κρίση: Οι υποκλοπές μπορεί να μην δημιούργησαν αντικυβερνητικό «τσουνάμι», όπως οι αναγκαστικοί εμβοιασμοί, η περιθωριοποίηση των ανεμβολίαστων και η οικονομική κατάρρευση, αλλά υπονόμευσαν την περαιτέρω εικόνα της κυβέρνησης.

Και βέβαια η αποσύνθεση της κρστικής μηχανής σε όλες τις κακοκαιρίας (χιόνια 2021, 2022, πυρκαγιές 2021/2022 κλπ.).

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...