«Βόμβα»: Από το ΠΑΣΟΚ θα προέρχεται ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιο όνομα «παίζει»

Με το σταγονόμετρο βγαίνουν από τον έβδομο όροφο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην πλατεία Κουμουνδούρου οι πληροφορίες για τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα ως προς τον γραμματέα του κόμματος, την Πολιτική Γραμματεία – όπως μετονομάζεται το Πολιτικό Συμβούλιο – και την Εκτελεστική Γραμματεία, η οποία θα… επιλεγεί, το πιθανότερο, από την Πολιτική Γραμματεία.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Γιάννη Συμεωνίδη στο cnn:

Αρκετοί, μάλιστα, βουλευτές εκτιμούν πως ο πρώην πρωθυπουργός θα διαβεί τον Ρουβίκωνα και θα προχωρήσει σε επιλογές που δεν θα λαμβάνουν υπόψη τις εσωκομματικές ισορροπίες, αλλά θα αποτυπώνουν το συντριπτικό αποτέλεσμα υπέρ των προεδρικών τάσεων στην εκλογή από τη βάση της Κεντρικής Επιτροπής στις 15 Μαΐου.


Φαβορί για την θέση του γραμματέα παραμένει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αν και τις τελευταίες ώρες, όπως πληροφορείται το CNN Greece, παίζει έντονα και το όνομα του Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος πλασαρίστηκε πέμπτος στις εκλογές για την Κεντρική Επιτροπή στην Αττική, φημίζεται για τις οργανωτικές του ικανότητες κι ως πασοκογενής εξακολουθεί να έχει διαύλους επικοινωνίας με στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.


Ως προς τους συσχετισμούς στην 300μελή Κεντρική Επιτροπή, αυτές φαίνεται να διαμορφώνονται ως εξής: γύρω στα 170 μέλη για την Κίνηση Μελών και στελέχη της διεύρυνσης, 22 για τη ΡΕΝΕ, 19 με 20 για την ομάδα Τζανακόπουλου – Αχτσιόγλου – Χαρίτση – Ηλιόπουλου – όλες οι παραπάνω τάσεις αυτοχαρακτηρίζονται προεδρικές -, 67 για την Ομπρέλα και περίπου 20 οι ανένταχτοι.


Όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις, στην Κουμουνδούρου επιμένουν να σημειώνουν πως δεν ανταποκρίνονται στην κοινωνική πραγματικότητα.
Κάνοντας, μάλιστα, αναφορά σε δικά τους στοιχεία σημειώνουν πως η διαφορά από τη ΝΔ είναι κάτω από τις πέντε μονάδες, υπογραμμίζοντας ταυτοχρόνως πως στα δείγματα των δημοσκοπικών εταιρειών υποεκπροσωπούνται κοινωνικές κατηγορίες, ιδίως, οι νέοι, στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναπτύξει εδώ και καιρό μεγάλη δυναμική.


Πέρα, μάλιστα, από το ότι έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις πολιτών που τους έκλεισαν το τηλέφωνο με το που απαντούσαν αρνητικά για την κυβέρνηση στα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων.


«Το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών θα είναι το πιο σοκαριστικό όλων των εποχών ως προς την αποτυχία των δημοσκοπικών εταιρειών έστω να το προσεγγίσουν», μας αναφέρει χαρακτηριστικώς βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζουν πως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που φοβάται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, γι’ αυτό και τις καθυστερεί, κι όχι οι ίδιοι.
Στην προσπάθεια, εξάλλου, να κρατηθούν «ζεστά» τα 110.000 νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται και η αποστολή sms προς αυτά από τον Αλέξη Τσίπρα.
«Σε ευχαριστώ από καρδιάς για τη συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. 152.193 ταχυδρόμοι στείλαμε μήνυμα πολιτικής αλλαγής. Θα προχωρήσουμε μαζί για τη νίκη», έγραψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο μήνυμά του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...