Βουλευτής της ΝΔ διέσυρε σε LIVE μετάδοση τον Μητσοτάκη για τις καταστροφικές πυρκαγιές (vid)

O Κώστας Τζαβάρας πήρε πάλι το… όπλο του και αποδόμησε την τακτική της κυβέρνησης να χρησιμοποιεί συνέχεια την τραγωδία στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018, για να δικαιολογεί τον τρόπο με τον οποίο ο μηχανισμός της αντιμετωπίζει τις καταστροφικές πυρκαγιές και επιχειρεί την κατάσβεσή τους.

Επί της ουσίας, ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. θεωρεί ότι είναι λάθος να ρίχνεται το βάρος στην εκκένωση ολόκληρων περιοχών εις βάρος της κατάσβεσης. «Δεν μπορούμε να έχουμε στο μυαλό μας το Μάτι όταν σβήνουμε φωτιές στην Εύβοια και την Ηλεία. Το Μάτι ήταν μια μοναδική περίπτωση και δεν πρέπει να είναι το μοντέλο.

Δεν θα πρέπει να προσανατολίζουμε όλες τις προσπάθειες στο να γλιτώσουμε από τον εφιάλτη που ζήσαμε στο Μάτι» τόνισε ο βουλευτής της Ν.Δ. μιλώντας χθες στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ερωτηθείς για τις μαζικές εκκενώσεις οικισμών κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.


Ο πρώην υπουργός, που συχνά πυκνά ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για διάφορα θέματα -π.χ., για την πολιτική της σχετικά με την κατάργηση πανεπιστημιακών τμημάτων-, χαρακτήρισε «αδιανόητο» σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα να μη μαθαίνουμε από τα λάθη μας, να μιλάμε για «κακούς εμπρηστές» και κάθε 3-4 χρόνια να μπαίνουν φωτιές στις ίδιες περιοχές, ενώ αγνοούμε μελέτες «που υπάρχουν τουλάχιστον από το 2007», οι οποίες
επισημαίνουν ότι πρέπει να διορθωθεί «αυτό που έγινε το 1998», με τη μεταφορά της ευθύνης της κατάσβεσης πυρκαγιών από τη Δασική Υπηρεσία στην Πυροσβεστική. Αμφισβήτησε επίσης ότι όλες οι φωτιές μπαίνουν από εμπρηστές και επέρριψε ευθύνες και στη ΔΕΗ.


«Υπάρχουν και οι εμπρηστές, αλλά δεν μπορούμε να δαιμονοποιούμε μόνο αυτούς» είπε και ανέφερε πως η ΔΕΗ ευθύνεται για πάρα πολλές και καταστροφικές πυρκαγιές. Τέλος, ζήτησε να εξεταστεί εάν οι δήμοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους και έθεσε ερωτήματα για τους πόρους που δόθηκαν για την πρόληψη και για το τι σχέδια υπήρχαν για την Πολιτική Προστασία.

ΠΗΓΗolympia.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....