Βαρύ το κλίμα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας – Φοβούνται τα χειρότερα μετά το πρωτοφανές φιάσκο με τις πυρκαγιές – Καταρρέουν τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις

Ο φόβος στελεχών και ψηφοφόρων είναι μήπως στο πέρασμά της η φωτιά εκτός από τα δάση της χώρας κάψει και το πολιτικό προβάδισμα της παράταξης.

Αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική φθορά από την άσκηση της εξουσίας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής είναι πολύ πιθανό να… τινάξει στον αέρα τα όνειρα για παραμονή στην εξουσία και πέραν του 2023. Τουλάχιστον υπό το σημερινό καθεστώς.

Στο γαλάζιο παρασκήνιο επικρατεί απογοήτευση και έντονες γκρίνιες για τους χειρισμούς που έγιναν από πλευράς κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα. Όχι μόνο στο επιχειρησιακό πεδίο αλλά και στο πολιτικό-επικοινωνιακό. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους γαλάζιοι βουλευτές χαρακτηρίζουν λανθασμένη την επιλογή (σ.σ.: του Κυρ. Μητσοτάκη) να μιλάει στα ΜΜΕ μόνο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς.

Και αυτό διότι μπορεί να ήταν σαφής και περιεκτικός όσον αφορά τα επιχειρησιακά, ωστόσο επικοινωνιακά οι δυνατότητές του είναι περιορισμένες. Έπρεπε, σημειώνουν, παράλληλα τρεις – τέσσερις υπουργοί να στηρίζουν πολιτικά και επικοινωνιακά το έργο της κυβέρνησης. Με απόφαση του πρωθυπουργού η κυβερνητική εκπρόσωπος Αρ. Πελώνη μπήκε στο… ψυγείο, ο συνήθης λαλίστατος υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης «κρύφτηκε», το ίδιο και ο «πολυπράγμων» Άκης Σκέρτσος. Πίσω από το επικοινωνιακό ναυάγιο της κυβέρνησης υπάρχει και η υπέρμετρη αυτοπεποίθηση του πρωθυπουργού ότι μπορεί να τα… καταφέρει από μόνος του!

Βολές και εκ των έσω δέχεται ο Χαρδαλιάς

Στη δίνη του κυκλώνα βρίσκεται, για ευνόητους, όσο και για φυσιολογικούς λόγους, ο Ν. Χαρδαλιάς. Η κριτική ωστόσο που δέχεται δεν περιορίζεται στα όρια της αντιπολίτευσης, εσχάτως τα πυρά προέρχονται και από τον κυβερνητικό χώρο.

Η προτίμηση που δείχνει προς το πρόσωπό του ο πρωθυπουργός και τα σενάρια για πολιτική αναβάθμιση έχουν ενοχλήσει, όπως είναι φυσικό, αρκετά γαλάζια στελέχη, τα οποία στο παρασκήνιο μιλάνε για κραυγαλέα προνομιακή μεταχείριση που απολαμβάνει ο υφυπουργός. Υπό το βάρος όλης αυτής της κατάστασης, ο κ. Χαρδαλιάς βγήκε και δήλωσε ότι δεν φιλοδοξεί να κάνει πολιτική καριέρα και δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του φέρεται να δηλώνει απογοητευμένος, όσο και ενοχλημένος, διότι την ώρα που εκείνος δίνει μια σκληρή μάχη με τις φωτιές, κάποιοι μέσα από την παράταξη του κάνουν «υπόγειο πόλεμο».

ΠΗΓΗparon.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...