Βαθαίνει το χάσμα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – Φουντώνουν νέα σενάρια συγκυβέρνησης

Βαθαίνει το χάσμα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στην πορεία προς τις εκλογές, με πολλούς να επαναφέρουν εξ αυτού του λόγου σενάρια συγκυβέρνησης της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής την επομένη των εκλογών. Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται παρά για την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο όμορων χώρων που ξεκίνησε με τον … «εκβιαζόμενο Ανδρουλάκη», συνεχίστηκε με την κριτική της Χαριλάου Τρικούπη στην απόφαση της Κουμουνδούρου να απέχουν οι βουλευτές της από την ψηφοφορία στη Βουλή και κορυφώθηκε με τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα σε ‘ανιστόρητο διμέτωπο’ εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.

«Ακριβώς σε στιγμές, που πρωταρχικό καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων δε μπορεί να είναι άλλο από την υπεράσπισή της ίδιας της δημοκρατίας, είναι κρίμα να επιλέγουν ένα ανιστόρητο διμέτωπο που διευκολύνει το καθεστώς Μητσοτάκη και αξιοποιείται από αυτό», είπε μεταξύ πολλών άλλων από την μεγάλη προεκλογική του συγκέντρωση στο Περιστέρι το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας. Μία κατηγορία, που έσπευσε να επιστρέψει ολόκληρη το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, περιγράφοντας τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αλλά και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα ως τον ‘μέγα ευεργέτη’ της κυβέρνησης, συνιστώντας τόσο στον επικεφαλής της κυβέρνησης όσο και σε εκείνον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. «Έρχεται τώρα ο κ.Τσίπρας και λέει “αφού δεν μου βγήκε η πρόταση μομφής και σου πέταξα ένα σωσίβιο, παίρνω τα κουβαδάκια μου και πάω σε άλλη παραλία”. Είναι μια ακατανόητη κοινοβουλευτική πρακτική», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος μιλώντας στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας εξελίσσεται, όχι απλώς σε χορηγό, αλλά σε μεγάλο ευεργέτη της Κυβέρνησης». Ο ίδιος, αναφερόμενος στην απόφαση της Κουμουνδούρου να απέχουν από τις ψηφοφορίες στη Βουλή οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στην εθνική αντιπροσωπεία, έκανε λόγο για μία «ανέξοδη επαναστατική γυμναστική».

Στο μεταξύ, στο θέμα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη επανήλθε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, που μιλώντας στον Real FM, επανέλαβε ότι ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης που άφησε πρώτος να υπονοηθεί επιχείρηση εκβιασμού του, όταν μίλησε για προσπάθεια να τεθεί τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του σε ομηρία. «Δεν θεωρούμε κανέναν εκβιαζόμενο… Κανέναν. Ήταν ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος έβαλε το θέμα πρώτος. Γιατί ήταν ο ίδιος ο οποίος διαπίστωσε ότι το τηλέφωνό του παρακολουθείτο», είπε, για να λάβει σφοδρή απάντηση σε πολύ υψηλούς τόνους από τον Ανδρέα Λοβέρδο, που κατηγόρησε αυτή την φορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκβιασμό εις βάρος του ΠΑΣΟΚ. «Είναι μία αθλιότητα. Είναι ένας ωμός εκβιασμός. Το σκεπτικό που εμπεριέχει αυτός ο εκβιασμός είναι ‘ή έρχεσαι μαζί μας ή αν σκεφτείς οτιδήποτε άλλο, εκβιάζεσαι, άρα είσαι ύποπτος, άρα καλά έκαναν και σε παρακολουθούσανε. Έχει μία λογική δηλαδή, απίστευτα εκβιαστική», δήλωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του δεν εκβιάζεται από κανέναν…

ΠΗΓΗmatrix24.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ