Αφήγημα για να αντιμετωπίσει τον Αλέξη Τσίπρα στο θέμα των ΜΕΘ αναζητά το Μαξίμου

Την μελέτη του Σωτήρη Τσιόδρα και του Θοδωρή Λύτρα θέλει να ξεχάσει η κυβέρνηση καθώς οι επιπτώσεις από την δημοσιοποίηση της έχουν δημιουργήσει πολλά και καίρια ερωτηματικά στην κοινή γνώμη σχετικά με το τι ακριβώς συμβαίνει στο ΕΣΥ και στις ΜΕΘ.

Ακόμα και η διευκρινιστική δήλωση που έκανε ο γνωστός λοιμωξιολόγος και συνεργάτης του πρωθυπουργού με την οποία δεν άλλαξε τίποτα από τα συμπεράσματα που υπάρχουν στην μελέτη παρά επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει τέτοιου είδους επιστημονικές έρευνες να γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης δεν διαφοροποίησε την αίσθηση που έχει δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη και εκφράζεται ιδιαίτερα έντονα στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Άλλωστε από χθες στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούσε η πληροφορία ότι τα στελέχη της κυβέρνησης αναζητούσαν τον Σωτήρη Τσιόδρα προκειμένου να του ζητήσουν να κάνει μια διορθωτική δήλωση. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές η ανακοίνωση Τσιόδρα δεν ενθουσίασε το Μέγαρο Μαξίμου καθώς δεν διέψευσε κανένα από τα συμπεράσματα που υπάρχουν στην μελέτη ενώ κρατάει και ίσες αποστάσεις απ’ όλες τις πλευρές.

Εν τω μεταξύ 48 ώρες αργότερα από την δημοσιοποίηση της έρευνας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι η εν λόγω έρευνα δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού.

Και αυτό ήταν αναμενόμενο υποστηρίζουν κάποιοι καθώς το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού θέλει να βγάλει εκτός του κάδρου των ευθυνών τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έτσι με έμμεσο τρόπο επιρρίπτουν τις ευθύνες στον πρώην υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό κ. Κοντοζαμάνη.

Το θέμα περιέπλεξε ωστόσο η τοποθέτηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνα Γκάγκα η οποία απαντώντας στην ερώτηση «εάν είχε ενημερωθεί ο Πρωθυπουργός» και ποιος είχε ενημερωθεί, η κυρία Γκάγκα απάντησε ότι «κάθε εβδομάδα έχουμε μία συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, όπου ελέγχει τα δεδομένα. Να πω επίσης ότι ο ίδιος έχει ζητήσει να βλέπει όλα τα δεδομένα κάθε μέρα. Άρα η παρακολούθηση, η ενημέρωση και τα διορθωτικά μέτρα είναι συνεχή και καθημερινά».

Φυσικά στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτή η ιστορία θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος του Αλέξη Τσίπρα στην συζήτηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό το Σάββατο στην Βουλή με αφορμή τον προϋπολογισμό.

Συγκριμένες ομάδες λοιπόν που λειτουργούν επικοινωνιακά δίπλα στους συμβούλους του Κυριάκου Μητσοτάκη αναζητούν παλαιότερες έρευνες για το ΕΣΥ προκειμένου ο πρωθυπουργός να έχει κάτι στα χέρια του για να αντιπαρατεθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στην λογική ότι όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει για να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Τις τελευταίες ώρες και μετά την υπόθεση της διαγραφής του Παναγιώτη Κουρουμπλή από τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση πάντως επιχείρησε να μεταθέσει την αντιπαράθεση στην διαγραφή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ