Απόφαση «βόμβα» Μητσοτάκη: Πετάει εκτός Καραμανλή, Σαμαρά και Ντόρα – Τι φοβάται ο αποτυχημένος πρωθυπουργός

Μπορεί οι εθνικές εκλογές τυπικά να αργούν ακόμη, ωστόσο στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αρχίσει από τώρα να καταστρώνουν τα σχέδιά τους. Ένα από αυτά προβλέπει ριζική ανανέωση των ψηφοδελτίων του κόμματος και σύμφωνα με πληροφορίες από καλά πληροφορημένες πηγές η… μπάλα θα πάρει και τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά.

Για να ισοσκελίσει τις αναμενόμενες αντιδράσεις ο Κυρ. Μητσοτάκης θα αφήσει εκτός ψηφοδελτίων και την Ντ. Μπακογιάννη, ενώ στην… αποστρατεία θα οδηγηθούν αρκετοί ακόμη βουλευτές, όπως, π.χ., ο Ν. Κακλαμάνης, η Φ. Πιπιλή, ο Γ. Τραγάκης, ο Γ. Βλάχος κ.ά. Το βασικό επιχείρημά του θα είναι η… ανάγκη ανανέωσης, ο πραγματικός λόγος ωστόσο είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να προωθήσει τους δικούς του ανθρώπους.

Ούτως ώστε να ελέγχει την Κοινοβουλευτική Ομάδα για την περίπτωση που αποτύχει στις επόμενες εκλογές κι ανοίξει θέμα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία. Με το ίδιο σκεπτικό θα προχωρήσει στην αλλαγή κατά 90-100% του ψηφοδελτίου Επικρατείας, τοποθετώντας πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης (επιρροής) του.

Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι την κρίσιμη περίοδο, δηλαδή λίγο πριν τις εκλογές, η κυβέρνηση θα εξακολουθεί να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας και η Νέα Δημοκρατία θα προηγείται καθαρά στις δημοσκοπήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή η κυβέρνηση έχει πάρει την κάτω βόλτα, ο κ. Μητσοτάκης θα δυσκολευτεί να υλοποιήσει τα… μεγαλεπήβολα σχέδιά του, καθότι οι εσωτερικές αντιδράσεις θα είναι περισσότερο έντονες.

Όσον α­φορά ειδικότερα στους πρώην πρωθυπουργούς, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κ. Καραμανλής σχεδιάζει να αποσυρθεί από την πολιτική πριν από τις επόμενες εκλογές. Το ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσει ο Αντ. Σαμαράς στην προοπτική να… πάει σπίτι του οριστικά, πέραν των άλλων και διότι οι σχέσεις του με τον Κυρ. Μητσοτάκη είναι –στη φάση αυτή τουλάχιστον– κάκιστες. Άλλωστε μέχρι τις επόμενες εκλογές μεσολαβεί αρκετός χρόνος και εκκρεμούν θέματα (ελληνοτουρκικά, μνημόνια Σκόπια) που είναι πιθανόν να προκαλέσουν πρόωρα την οριστική ρήξη στις σχέσεις των δύο ανδρών.

ΠΗΓΗparon.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...