Αποφασισμένος για μετωπική σύγκρουση ο Αλέξης Τσίπρας

Για τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η φετινή ΔΕΘ αποτελεί σημείο καμπής. Ο πρόεδρος του κόμματος, σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβε την απόφαση να προχωρήσει σε μετωπική σύγκρουση με το Κυριάκο Μητσοτάκη. Το φυτίλι που αναζητούσαν τα στελέχη, οι οπαδοί και οι ψηφοφόροι, το ανάβει ο Αλέξης Τσίπρας.

Μια πολιτική στάση που θα συνδυάζεται και από συγκεκριμένες κοστολογημένες προτάσεις για την έξοδο της κοινωνίας από τη κρίση που η «κυβέρνηση ενίσχυσε με την αδιάφορη και αλλοπρόσαλλη πολιτική της». Όπως σημειώνουν παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας θα ηγηθεί μιας νέας πολιτικής στρατηγικής ενότητας όλων των προοδευτικών δυνάμεων, «όλων των προοδευτικών πολιτικών που αναζητούν καλύτερες ημέρες για τους ίδιους και τα παιδιά τους».

«Η προοδευτική παράταξη είναι έτοιμη να κυβερνήσει», θα τονίσει, στέλνοντας μηνύματα προς το σύνολο του πολιτικού κόσμους, πέραν της συντηρητικής παράταξης. «Δεν θα ζητήσει εκλογές, όπως, ίσως, θα ήλπιζε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά θα ανοίξει τη πόρτα για τη τελική σύγκρουση» σημείωνε με δηκτικό τρόπο στενός του συνεργάτης.

Την ίδια στιγμή, η ΝΔ αλλά κυρίως ο ίδιος ο πρωθυπουργός βρίσκονται σε πολιτική στενωπό. Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ενοχλημένος ακόμη και από υπουργούς του και βουλευτές του. Από τη περίοδο των καταστροφικών πυρκαγιών, πέφτει συνεχώς σε πολιτικά σφάλματα. Ο πρόσφατος ανασχηματισμός κράτησε μια ώρα και οι τελευταίες εξαγγελίες «ελάφρυνσης», μια ημέρα για να αποδομηθούν από το σύνολο της αντιπολίτευσης. Στο εσωτερικό της ΝΔ, επικρατούν συνθήκες διάσπασης. Οι υπουργοί μετά την εμφάνιση στη ΔΕΘ, έχουν ξεκινήσει τη προσωπική τους μάχη για την επανεκλογή τους ενώ ο ίδιος καλείται να σβήνει και ρατσιστικές, ακροδεξιές συμπεριφορές , όπως του Κ. Μπογδάνου. Η οικονομία, τραντάζεται κάτω από το,κλίμα των αυξήσεων και της πτώσης των μισθών. Όπως εκτιμούν και οικονομικοί κύκλοι που κινούνται στο χώρο της κεντροδεξιάς, ο «φετινός χειμώνας θα ισοδυναμεί με τους χειμώνες των μνημονίων»!

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ


Σε αυτό το κυβερνητικό κλίμα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «παίρνει πάνω του», την απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ να περάσει στη φάση της απόλυτης σύγκρουσης με τη ΝΔ. Ο ίδιος, λέγεται, πως σε πρόσφαση συνεδρίαση έθεσε και το δίλλημα των επόμενων εκλογών: προοδευτική παράταξη ή συντηρητική δεξιά.

Για πρώτη, μάλιστα, φορά, ίσως μετά από πολύ καιρό, όλα τα στελέχη του κόμματος εμφανίζονται με την ίδια πολιτική διάθεση, στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα. Η εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη τη προηγούμενη εβδομάδα και κυρίως τα όσο εξήγγειλε, προκάλεσαν τα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος που σκλήραναν τη στάση τους και ενίσχυσαν την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για αλλαγή σελίδας του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο πως και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χτύπησε καμπανάκι προς το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 πως έχουν μια υποχρέωση σε όλους όσοι αδικήθηκαν (νέοι, μικρομεσαίοι, επιχειρήσεις, υγειονομικοί κ.λπ.) να τους δώσουν λύσεις. Ταυτόχρονα, όλα τα τα υψηλόβαθμα στελέχη κινούνται σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ενώ δεν χάνουν την ευκαιρία να επιτεθούν με οξύ τρόπο στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ