Απολογήθηκε με υπόμνημα ο Νίκος Παππάς για τις τηλεοπτικές άδειες

Με υπόμνημα απολογήθηκε στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται αναφορικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Το υπόμνημα κατέθεσαν οι συνήγοροί του, Γιάννης Μαντζουράνης και Βαγγέλης Γεωργακόπουλος.

«Ο Νίκος Παππάς ως αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα συγκρούστηκε με το σκληρό σύστημα διαπλοκής για να βάλει τάξη στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Το να πιστεύεις ότι στο καθεστώς του εκ Κρήτης Μητσοτάκη δεν θα τον στείλουν κατηγορούμενο είναι σα να περιμένεις να μη σου επιτεθεί ο Μινώταυρος επειδή είσαι χορτοφάγος», δήλωσε ο κ. Μαντζουράνης.

Ο Βαγγέλης Γεωργακόπουλος, σε δήλωσή του, έκανε λόγο για επιχειρούμενη προσπάθεια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης και ατελέσφοροι προσπάθεια εμπλοκής του κ. Παππά.

Ο κ. Παππάς, με γραπτή του δήλωση, έκανε λόγο για «απόπειρα εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης από τη ΝΔ».

Η δήλωση του Νίκου Παππά

«Η Νέα Δημοκρατία στην διαδικασία ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής υπέστη ένα πρωτοφανές πολιτικό στραπάτσο. Συγκρούστηκε με την αλήθεια και «ποιούσα την ανάγκη φιλοτιμία ανακάλεσε αυτοβούλως τον κορμό του κατασκευασμένου κατηγορητηρίου εναντίον μου. Με κεκτημένη ταχύτητα από την πολύχρονη πείρα της Δεξιάς σε παρεμβάσεις στην δικαστική εξουσία συνέχισε την προσπάθεια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης.

Από την διαδικασία της κύριας ανάκρισης δεν προέκυψε τίποτα καινούργιο. Αναμοχλεύθηκαν απλώς και μόνον οι γνωστοί ψευδείς ισχυρισμοί και αναδείχτηκαν γεγονότα, που αδιαμφισβήτητα αποδεικνύουν ότι υπερασπίστηκα το δημόσιο συμφέρον, εκεί που για πολλά χρόνια άλλοι πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργοί το άφηναν χωρίς προστασία να κάμπτεται υπό το βάρος και προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του.

Δεν θα συμβάλλω στην απόπειρα εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης της οποίας την ανεξαρτησία σέβομαι και υπερασπίζομαι σε όλη την δημόσια παρουσία μου. Καταθέτω εκ νέου το υπόμνημα, που ήδη έχω υποβάλει κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης με τις αναλυτικές θέσεις μου, που κονιορτοποιούν τις κατασκευασμένες από τους πολιτικούς διώκτες μου κατηγορίες. Η Νέα Δημοκρατία των σκανδάλων, των διευκρινισμένο 7 δις απευθείας αναθέσεων, της Novartis και της Siemens, έπρεπε να έχει πάρει ένα μάθημα από το στραπάτσο της προανακριτικής επιτροπής. Δεν το πήρε. Θα το πάρει στις επερχόμενες κάλπες».

Εν τω μεταξύ, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου προσήλθε σήμερα στην ανακρίτρια για την υπόθεση Novartis και ζήτησε νέα, τρίτη κατά σειρά, προθεσμία για να απολογηθεί, καθώς ο συνήγορός της Δημήτρης Τσοβόλας για λόγους υγείας θα απέχει από τον υπερασπιστικό του ρόλο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...