Αποκαλύφθηκε η μεγάλη απάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, η κυβέρνηση βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με την πραγματικότητα και τα σενάρια για μεγάλες αυξήσεις στα ήδη πρώτης ανάγκης.

Οι διευκρινίσεις που δόθηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς για κάποιες εξαγγελίες μάλλον απογοήτευσαν τους πολίτες παρά τους ικανοποίησαν .

Η επιδότηση 9,5 ευρώ στα νοικοκυριά προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες αυξήσεις στην ενέργεια έφεραν θυμηδία αλλά και οργή στους μικροεπιχειρηματίες, ενώ ακόμα είναι άγνωστο τι θα συμβεί με το φυσικό αέριο το οποίο έχει διπλασιάσει την τιμή του.

Την ίδια ώρα η εξαγγελία για το πρόγραμμα της επιδοτούμενης εργασίας με 100 ευρώ το μήνα -το πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται από τον ΟΑΕΔ από το 2018- απογοήτευσε τους ενδιαφερόμενους, καθώς στην αρχή δόθηκε η εντύπωση ότι ήταν η επιδότηση ήταν 600 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κορυφαίοι υπουργοί μετέφεραν ένα κλίμα «μαγκώματος» του εκλογικού σώματος στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς στην πραγματικότητα οι εξαγγελίες δεν άλλαξαν σε τίποτα τα δεδομένα για καμία κοινωνική τάξη, πολύ περισσότερο για τους μικρομεσαίους οι οποίο βρίσκονται στο όριο .

Έτσι αποφασίστηκε σταδιακά να υπάρξουν και άλλες εξαγγελίες προκειμένου η κυβέρνηση να προσεγγίσει και τις κοινωνικές ομάδες που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ανέφερε στην Θεσσαλονίκη.

Πριν από μερικά εικοσιτετράωρα υπήρξε η διαρροή για σπίτια με χαμηλό ενοίκιο για τα νεαρά ζευγάρια ενώ στο τραπέζι έπεσε και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους .

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, η κυβέρνηση ψάχνει τρόπο να δώσει με χαμηλό ενοίκιο, σε νέα ζευγάρια, σπίτια για να μείνουν, μέσα από την αξιοποίηση 70.000 ακινήτων που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Οικονομικοί παράγοντες χαρακτήριζαν, ωστόσο, την πρόταση αυτή πραγματικό παραμύθι καθώς η υλοποίηση του σχεδιασμού είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Σε ό,τι αφορά τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους πέφτει στο τραπέζι η υπόσχεση για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2022.

Σχολιάζοντας πάντως τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις διαρροές για νέες παροχές «τρεις μόλις μέρες μετά τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ», έλεγαν ότι επιβεβαιώνουν τέσσερα πράγματα:

Ότι αποκαλύφθηκε η απάτη του κ. Μητσοτάκη με το δήθεν πακέτο ελαφρύνσεων, που δεν ήταν παρά επανάληψη μέτρων που είναι σε ισχύ και νέα μέτρα υπέρ των οικονομικά ισχυρότερων.


Ότι δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για το θέμα που απασχολεί και φτωχοποιεί εργαζόμενους και νοικοκυριά, δηλαδή την ακρίβεια και την εκτόξευση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο χθες σε άτυπη ενημέρωση στο Μέγαρο Μαξίμου να ζητήσει από οικονομικούς συντάκτες να μην γράφουν για την έκρηξη ανατιμήσεων!
Ότι η κοροϊδία για τους νέους με τα data και το επίδομα 600 ευρώ, το οποίο τελικά ήταν πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 100 ευρώ το μήνα για έξι μήνες, μάλλον επιδείνωσε την οργή των νέων για τον κ. Μητσοτάκη και τώρα επιχειρεί πάλι να τους εξευμενίσει τάζοντας «δωρεάν σπίτια».

ΠΗΓΗtopontiki.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...