Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ: Σχεδιάζει ήδη τη νέα κυβέρνηση ο Μητσοτάκης – Τιμητική απόσυρση Δένδια – Αυτά είναι τα πρόσωπα που θα είναι υπουργοί – Όλα τα ονόματα

Σε συζητήσεις βρίσκεται ο πολύ στενός κύκλος του Μαξίμου, όχι για το θέμα των εκλογών, αλλά για το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης και κυρίως για το νέο Μαξίμου.

Φαίνεται ότι στο επιτελείο Μητσοτάκη, η νίκη της ΝΔ είναι τελειωμένη ιστορία και η αυτοδυναμία θα προκύψει είτε στις δεύτερες εκλογές είτε με τρίτες εκλογές.

Αυτό, λοιπόν, που έχει σημασία για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό είναι ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης, τα άτομα που θα την απαρτίζουν και κυρίως πως θα είναι το νέο κλειστό του επιτελείο, που ούτως ή άλλως διοικεί όλη την κυβέρνηση. Ο Πρωθυπουργός μέχρι τώρα έχει δει βασικούς υπουργούς για το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων στα βασικά υπουργεία για την επόμενη τετραετία, γεγονός που δείχνει ότι προετοιμάζει ήδη από τώρα την επόμενη μέρα.

Διαβάσε παρακάτω τι αποκαλύπτει ο Μαξιμιλιανός του bankingnews.gr:

Οι πληροφορίες μας μέχρι τώρα από καλά ενημερωμένες πηγές λένε τα εξής:

1. Νέο πρόσωπο ο Παπασταύρου

Ο Σταύρος Παπασταύρου, πρώην σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, που εδώ και καιρό βρίσκεται στις συσκέψεις του Μαξίμου θα είναι ο νέος υπουργός Επικρατείας, δίπλα στον Πρωθυπουργό, όπως ήταν ο Γιώργος Γεραπετρίτης στην πρώτη θητεία. Επίσης, στο Μαξίμου θα παραμείνει και ο Άκης Σκέρτσος, όπου με τον Σταύρο Παπασταύρου έχουν πολύ καλή σχέση από παλιά. Ο κ. Παπασταύρου ήταν ο στενός σύμβουλος του Α. Σαμαρά και ο κ. Σκέρτσος ήταν ο διευθυντής του Γιάννη Στουρνάρα.

2. Είτε μετακίνηση σε υπουργείο είτε στην Ευρώπη ο Γεραπετρίτης

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης δεν θα φύγει από την κυβέρνηση, θα πάει είτε σε ένα υπουργείο με θεσμικό χαρακτήρα είτε σε θέση στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, πολύ πιθανόν να του προταθεί να είναι και επίτροπος.

3. Παραμένει το δίδυμο Πιερρακάκη-Λιβάνιου

Ο μόνος που θα παραμείνει στο υπουργείο του και μάλιστα με τον υφυπουργό του, είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης με τον Θοδωρή Λιβάνιο που ήδη έχουν συμφωνήσει με το Μέγαρο Μαξίμου όχι να παραμείνουν αλλά συμφώνησα και το επόμενο πλέγμα νομοθετικών παρεμβάσεων.

4. Τιμητική απόσυρση για Δένδια

Μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με τον Νίκο Δένδια ο οποίος αποτελεί ένα μικρό αγκάθι για τη νέα κυβέρνηση. Οι πληροφορίες μας λένε ότι οι σκέψεις είναι ή να του προταθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ή να του δοθεί ένα πόστο θεσμικό όπως πρόεδρος της Βουλής. Ο ίδιος θέλει να παραμείνει βέβαια στο ΥΠ.ΕΞ.

5. Στο ΥΠ.ΕΞ ο Κωστής Χατζηδάκης

Στο Υπουργείο Εξωτερικών θα πάει ο Κωστής Χατζηδάκης. Το έχει ζητήσει και θα το πάρει καθώς είναι γεγονός ότι την περίοδο των υποκλοπών και ενώ αποδεδειγμένα ο υπουργός παρακολουθείτο από την ΕΥΠ, εκείνος δεν «άδειασε» ποτέ τον Κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση. Το ΥΠ.ΕΞ είναι μια θέση που σε κάνει Πρωθυπουργό αφού έχει κύρος και μηδενική φθορά λένε με νόημα οι παροικούντες της κυβερνητικής Ιερουσαλήμ.

6. Ειδική διαχείριση για Άδωνι

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει η διαχείριση του Άδωνι Γεωργιάδη. Οι σκέψεις είναι ότι δεν θα παραμείνει στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και θα αναζητηθεί κάποιο άλλο πόστο με συμβολικό χαρακτήρα για να καλύψει το ειδικό βάρος του. Θα μπορούσε να είναι το Ναυτιλίας λένε κάποια κυβερνητικά σχόλια.

7. Αρκετές γυναίκες στο σχήμα

Θα μπούνε αρκετές γυναίκες στο νέο σχήμα. Είναι σίγουρο ότι η Νίκη Κεραμέως θα είναι υπουργός αλλά όχι στην Παιδεία ενώ άλλο πόστο από αυτό που έχει, θα πάρει και η Δόμνα Μιχαηλίδου. Στη νέα κυβέρνηση θα μπει η Έλενα Ράπτη και μάλλον θα πάρει το θώκο της κ. Μιχαηλίδου για θέμα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Η γενικότερη αίσθηση είναι ότι θα ανακατευτεί πολύ η τράπουλα στην επόμενη κυβέρνηση και θα μπούνε πρόσωπα που δεν αξιοποιήθηκαν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....