Αποκάλυψη Μαργαρίτη Σχοινά: Ο Σαμαράς επέβαλε τον Γιούνκερ το 2014

Ένα περιστατικό από τα παλιά, με πρωταγωνιστή τον πρώην πρόεδρο Γιούνκερ θύμισε ο ευρωπαίος επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο στενός τότε συνεργάτης του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και σημερινός Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΕΛΙΑΜΕΠ αποκάλυψε πως το 2014, αν και το ΕΛΚ κέρδισε τις ευρωεκλογές με επικεφαλής τον Γιούνκερ, η Άνγκελα Μέρκελ αμφιταλαντεύονταν αν θα τον στηρίξει.

Σε μια τέτοια περίπτωση και ενώ οι πολίτες είχαν αποφασίσει, οι ηγέτες θα άλλαζαν το αποτέλεσμα και το πρόσωπο που θα ηγείτο της Κομισιόν. Τότε, έκανε παρέμβαση ο Αντώνης Σαμαράς και είπε πως «αν αλλάξουμε άποψη, τότε στις επόμενες ευρωεκλογές δεν θα βρίσκουμε την ψήφο μας». Η παρέμβαση του πρώην έλληνα πρωθυπουργού ήταν καταλυτική για την εκλογή Γιούνκερ.

Η αποκάλυψη αυτή ήρθε μετά από ερώτηση του πρώην δημάρχου Χαϊδαρίου και προέδρου της ΕΕΤΑΑ Δημήτρη Μαραβέλια, που έθεσε το ζήτημα, αν θέλουμε μια πιο πολιτική Ευρώπη.


Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το ΕΛΙΑΜΕΠ και είχα να κάνει με τα ευρωπαϊκά δρώμενα εκτός του Μαργαρίτη Σχοινά συμμετείχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου κ.α.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ