Αποκάλυψη-βόμβα Κοτζιά: Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν για τα Σκόπια σκέτο το όνομα «Μακεδονία»

Σε μια αποκάλυψη – βόμβα προχώρησε ο υπουργός εξωτερικών επί κυβέρνησης Τσίπρα, Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στο militaire.gr.

Όπως υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο Νίκος Κοτζιάς υπήρχαν τόσο βουλευτές όσο και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι κατά τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων, προτιμούσαν να ονομαστεί η χώρα σκέτο «Μακεδονία», την ώρα που ο ίδιος διαπραγματευόταν το «Βόρεια Μακεδονία».

Διαβάστε τι είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Κοτζιάς:

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε τη Συμφωνία. Και ορισμένοι την ήθελαν και χωρίς καν τον προσδιορισμό “Βόρεια”. Τέτοιου είδους φωνές υπήρχαν και στο Υπουργικό Συμβούλιο στο οποίο έλεγαν ότι είμαι λίγο… σκληρός. Την ήθελε και την πάλεψε ο Τσίπρας. Αλλά μέχρι εκεί. Εδώ έκανε συνέδριο το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς την άνοιξη του 2018 για τις διαπραγματεύσεις για το Μακεδονικό, την περίοδο που διαπραγματευόμουν και δεν με ρώτησαν καν αν θέλω να πω κάτι.Ξέρω ποιο είναι το σκεπτικό τους. Ο Κοτζιάς δεν έχει μέσα προβολής, το Πράττω δεν έχει χρήματα, άρα “θα τον εξαφανίσουμε”. Όμως, αυτή δεν είναι η λογική της Αριστεράς, δεν είναι καλή λογική. Ακόμα και τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ δεν μου ζητούν τη γνώμη μου ούτε καν τεχνοκρατικά.


Αν με ρωτήσετε τι μου έλειπε περισσότερο από αυτήν την έλλειψη στήριξης, θα έλεγα η μη υλοποίηση της πρότασής μου να εκλαϊκεύσουμε τη Συμφωνία στη Βόρεια Ελλάδα, σε συσκέψεις και με τη δική μου συμμετοχή. Να δώσουμε, επίσης, συνεντεύξεις. Δεν έγινε τίποτα. Και ένας από τους λόγους για τους οποίους ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να κερδίσει εκλογικά από τις Πρέσπες τελικά δεν τα κατάφερε ήταν η έλλειψη γνώσης του κόσμου στο ιστορικό του Μακεδονικού, για το περιεχόμενο και την ιστορική θέση της Συμφωνίας. Δεν δέχθηκε τότε το Μαξίμου να ανταποκριθεί σε αυτή την ανάγκη. Στο θέμα ήταν όμηρος τρίτου. Τους επανέλαβα και τότε ότι η διαφορετικότητα δεν είναι εχθρότητα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ