«Απέτυχε σε όλα…» – Κόλαφος για τον Μητσοτάκη οι δημοσκοπήσεις – Το ποσοστό που τρομοκρατεί το Μαξίμου

Βαθαίνει συνεχώς η κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν μια σοβαρή επιδείνωση όλων των δεικτών που αφορούν τη διαχείριση και την αποτελεσματικότητα σε μια σειρά ζητήματα. Ο κύκλος των απογοητευμένων-δυσαρεστημένων διευρύνεται συνεχώς και η αισιοδοξία και η ικανοποίηση δίνουν τη θέση τους στη δυσφορία και στην αγανάκτηση.

Πάνω από το 50% των πολιτών (58,2% στην έρευνα της MRB) αποτιμά από λίγο έως πολύ αρνητικά τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ οι θετικές γνώμες υποχωρούν κάτω από το 40%, πιο χαμηλά και από το ποσοστό που είχε η Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εκλογές.

Ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος που επικρατεί για την κυβέρνηση είναι ο τρόπος με τον οποίο υποδέχθηκε η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Μπορεί στο Μέγαρο Μαξίμου να θεωρούν ότι το καλάθι ήταν… πλουσιοπάροχο, οι πολίτες όμως έχουν εντελώς διαφορετική γνώμη.

Το 65% (έρευνα της Alco) απάντησε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν αντιμετωπίζουν τα σοβαρά οικονομικά τους προβλήματα, που έχουν διογκωθεί λόγω της πανδημίας. Μόνο το 19% είπε ότι τα μέτρα είναι ικανοποιητικά.

Μη ικανοποιητικά θεωρεί τα μέτρα το 64,6% στην έρευνα της GPO, με τους πολίτες να καλούν την κυβέρνηση να δώσει έμφαση στο ζήτημα της ακρίβειας. Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν έντονο προβληματισμό για την επιδείνωση του κλίματος και επισημαίνουν την ανάγκη να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, άμεσα και πριν να είναι πολύ αργά.

Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους τονίζουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να στρέψει το βλέμμα της προς την κοινωνία και να προωθήσει μέτρα που θα ανακουφίσουν τις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις. Δεν λείπουν εκείνοι που σημειώνουν ότι επί αρχηγίας Κυρ. Μητσοτάκη η Νέα Δημοκρατία έχασε τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της και έχει δώσει έμφαση στην οικονομία και στους αριθμούς.

ΠΗΓΗparon.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ