«Ανυπόστατες και βλακώδεις» οι αντιδράσεις του φιλοτουρκικού λόμπι για την ομιλία του Κώστα Καραμανλή

Ήταν βέβαιο ότι το σύστημα που φτάνει στο σημείο να επιτεθεί στον μεγάλο Έλληνα Γιώργο Σεφέρη κατηγορώντας τον για αντιτουρκισμό, θα είχε τεράστιο πρόβλημα με την χθεσινή ομιλία του Κώστα Καραμανλή. Φυσικά για αυτό ευθύνεται και ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος αποδόμησε με σκληρότητα και σαφήνεια την πολιτική του φιλοτουρκικού λόμπι εντός Ελλάδας, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να μιλήσει για την ανάπτυξη εγκληματικών οργανώσεων που κινούνται παράλληλα με τις τουρκικές επιδιώξεις.

Στο πολιτικό επίπεδο όμως, η ομιλία του Κώστα Καραμανλή ήταν ένα ράπισμα κατά του «συστήματος ΕΛΙΑΜΕΠ» οι θέσεις του οποίου προωθούνται από έντυπα της διαπλοκής.

Δεν ήταν μόνο η ξεκάθαρη αποτύπωση των κόκκινων γραμμών της εθνικής πολιτικής. Ήταν κυρίως η προειδοποίηση πως η πολιτική του κατευνασμού που βλέπουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενδέχεται να οδηγήσει σε εθνική τραγωδία. Για να το αντιστρέψουμε, η συνέχιση της συγκεκριμένης πολιτικής με τα κρυφά ραντεβού, τις διμερείς επαφές, την αναφορά γενικώς και αορίστως σε «διάφορες με την Τουρκία» αντί της μιας και μόνης διαφοράς, συνιστά εθνική μειοδοσία.

Ήταν επόμενο η ομιλία του Κώστα Καραμανλή να «τρομάξει» την διαπλοκή. Με το έντυπο στο οποίο μεσουρανεί ο «γνωστός» Στέφανος Κασιμάτης, να εξαφανίζει κάθε αναφορά στην ομιλία Καραμανλή από το πρωτοσέλιδο. Με τον υβριστή της προεδρικής φρουράς, να αναλαμβάνει να αποδομήσει την ομιλία Καραμανλή γράφοντας:

Η αναφορά του Στέφανου Κασιμάτη στην ομιλία του Κώστα Καραμανλή

Ο Στέφανος Κασιμάτης φυσικά δεν τολμά να αναφερθεί στην ουσία της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού. Αντίθετα, δεν κρύβει την απογοήτευση του για την διάψευση των προσδοκιών του μεγάρου Μαξίμου, όπου με διαρροές όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα προσπαθούσαν να πιέσουν τον Κώστα Καραμανλή να ανακοινώσει την αποχώρηση του από την πολιτική… Πράγμα που φυσικά δεν έγινε.

Με τον άνθρωπο που ευχαριστούσε την Χρυσή Αυγή, να εξυβρίζει σήμερα τον Κώστα Καραμανλή. Άλλος ένας τίτλος τιμής για τον πρώην πρωθυπουργό…

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ