Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές – Ποιες ημερομηνίες είναι οι επικρατέστερες

Η αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες άρχισε. Η κυβέρνηση οδεύει προς τους τελευταίους μήνες της θητείας της. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι η ακριβής ημερομηνία των εκλογών.

Το Σαββατοκύριακο φούντωσαν οι φήμες ότι οριστικοποιήθηκε η επιλογή του Απριλίου από τον πρωθυπουργό, με αφορμή την ανακοίνωση στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ότι η αύξηση στον κατώτατο μισθό θα πραγματοποιηθεί την 1η Απριλίου, αντί για τον Μάιο, όπως είχε αρχικά υπολογιστεί.

Προκιεμένου να προλάβει τα σενάρια, ο πρωθυπουργός έσπευσε χθες μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο και ενώ είχε πάει για να ευχηθεί με αφορμή την έλευση του νέου έτους την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να αιτιολογήσει την απόφαση του αυτή ως απόρροια της έναρξης της τουριστικής περιόδου και να την αποσυνδέσει από τις εκλογές.

Οι δύο πρώτες Κυριακές του Απριλίου παραμένουν οι επικρατέστερες σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, και ειδικά η 9η Απριλίου – άλλωστε με σχεδον πανομοιότυπο πρωτοσέλιδο την ημερομηνία αυτή είχαν προεξοφλήσει δύο κατ’ εξοχήν φιλοκυβερνητικές εφημερίδες προ δύο εβδομάδων, το Πρώτο Θέμα και η Καθημερινή.

Είναι χαρακτηριστική η στιχομυθία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα για την ημερομηνία των εκλογών.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είχαν ένα «πηγαδάκι» το πρωί της Πρωτοχρονιάς στο Προεδρικό Μέγαρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουτσούμπας φέρεται να ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν έχει αποφασίσει για την ημερομηνία που θα γίνουν οι εκλογές.

Ο πρωθυπουργός απάντησε πως «μετά τον Απρίλιο όλα είναι ανοιχτά», με τον κ. Κουτσούμπα να επιμένει, ρωτώντας «πότε ακριβώς;». Τότε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είπε: «Μία εβδομάδα πριν, μία εβδομάδα μετά τι σημασία έχει, αφού εσείς είστε έτοιμοι, όπως λέτε».

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στον γραμματέα της Νεας Δημοκρατίας Παύλο Μαρινάκη να κλείσει κάθε εκκρεμότητα με τα γαλάζια ψηφοδέλτια μέσα στον Ιανουάριο, όπου και θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, ώστε να αρχίσουν την προεκλογική τους εκστρατεία και οι υποψήφιοι βουλευτές.

Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ας μην ξεχνάμε ότι έχει να αντιμετωπίσει και το μεγάλο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών το οποίο δεν έχει λήξει, έχει να χειριστεί φλέγοντα ζητήματα το επόμενο διάστημα όπως η ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά, οι ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία, η τουρκική επιθετικότητα, η έκβαση των οποίων επίσης ανδεχομένως να κρίνει την ακριβή ημερομηνία των εκλογών.

ΠΗΓΗtopontiki.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ