Ανησυχία στο περιβάλλον Τσίπρα: Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί ο ΓΑΠ και η εκτόξευση των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ

Periodista

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι το απόλυτο φαβορί στις εκλογές για τη διαδοχή της Φώφης Γεννηματά στο Κίνημα Αλλαγής και ήδη η προοπτική αυτή έχει προκαλέσει τρόμο στην διαπλοκή που τον ανέτρεψε στο παρελθόν και στα επιτελεία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, για διαφορετικούς λόγους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζουν οι επιθέσεις που εξαπολύουν στον Γιώργο Παπανδρέου προσκείμενα στον Αλέξη Τσίπρα ΜΜΕ. Οι επιθέσεις αυτές είναι ενδεικτικές της ανησυχίας και του φόβου που επικρατεί στην Κουμουνδούρου.

Με τον Παπανδρέου στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, οι άστεγοι πολιτικά προοδευτικοί πολίτες τους οποίους οι ΣΥΡΙΖαίοι του 3%, ούτε λίγο, ούτε πολύ έδιωχναν από τις τοπικές, αφού πρώτα έθεταν σε λειτουργία τα… αριστερόμετρα, είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στο… σπίτι, στο ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε άτολμος και δεν έχει επιταχύνει τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε σοβαρό πολιτικό κόμμα κυβερνητισμού. Είναι άγνωστο αν αυτό θα συμβεί ποτέ. Μπορεί κάποτε, αλλά τότε θα είναι αργά. Η πλατιά εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιστοιχήθηκε ποτέ με το κόμμα, το οποίο θυμίζει παρεούλα του περιθωρίου. Πολλοί δημοκρατικοί πολίτες είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ, με την πρόθεση στην ηγεσία να βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου και κανένας άλλος από τους υποψηφίους.

Ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ, σε πολιτικά γραφεία, σε εταιρείες δημοσκοπήσεων και σε δημοσιογραφικά γραφεία έχουν πάρει μολύβι και χαρτί σε μία προσπάθεια να καταγράψουν τους συσχετισμούς δυνάμεων.

Χαρακτηριστικά είναι όσα γράφει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λακόπουλος στο τελευταίο άρθρο του, ο οποίος αποτυπώνει τον φόβο που κυριαρχεί. Ο φόβος επιβεβαιώνει ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Διαβάστε τι γράφει ο Λακόπουλος στο anoixtoparathyro.gr:

Αν η υποψηφιότητα Λοβέρδου έχει στόχο να δημιουργήσει μέτωπο κατά του Τσίπρα, η υποψηφιότητα Παπανδρέου επιδιώκει την εξουδετέρωσή του στο κόμμα του-αφαιρώντας του το προνόμιο του νικητή των εκλογών.

Προσοχή! Κάποιοι υποκινούμενοι από την πλευρά Παπανδρέου, πλασάρουν, δήθεν αθώα, ότι «είναι καλύτερα για την Παράταξη, να αλλάξει ο συσχετισμός» – μεταξύ ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να εξομαλυνθούν τα ποσοστά τους.

«Τι πειράζει στην προοδευτική κυβέρνηση αν το ένα κόμμα έχει π.χ. 25% και το άλλο 12%;» λένε.  Θα είναι μια «δίκαιη διόρθωση και θα συνεργαστούν καλύτερα».

Πράγματι, έμπεiροι πολιτικοί αναλυτές υπολογίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιώργο Παπανδρέου στο τιμόνι του Κινήματος δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει το 25%, ενώ το ΚΙΝΑΛ θα κινηθεί σε διψήφιο ποσοστό, άνω του 10%.

Βέβαια αν αργήσουν οι εκλογές πολλά μπορούν να συμβούν, καλύτερα ή χειρότερα για τον Τσίπρα που ακόμη προσπαθεί να διαχειριστεί το αριστεροχώρι.

ΥΓ: Κανένας δεν ασχολείται πλέον με τις εσωκομματικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι ασχολούνται με όσα συμβαίνουν στο ΚΙΝΑΛ, αυτή είναι η αλήθεια.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...