Ανατροπή: Σοκ στο Μαξίμου απο τις δηλώσεις Ανδρουλάκη – Ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση

Η… περίοδος χάριτος που είχε δώσει στην κυβέρνηση ο Νίκος Ανδρουλάκης περιμένοντας τις κινήσεις του Μεγάρου Μαξίμου τελείωσε.


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, χθες, ζήτησε με την σειρά του πρόωρες εκλογές, αυξάνοντας την πίεση προς την κυβέρνηση και αλλάζοντας ξαφνικά την στρατηγική του.


«Και ο Μητσοτάκης ζητούσε εκλογές και… όποτε ήθελε της έκανε ο Τσίπρας. Αυτά είναι ρητορικά παιχνίδια. Εγώ λέω ότι εκλογές πρέπει να γίνουν, πρέπει η σημερινή κυβέρνηση να σταματήσει να έχει τη δυνατότητα να παγώνει τις οποίες ευκαιρίες έχει ο τόπος μας και από το ταμείο ανάκαμψης αλλά και από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά εργαλεία. Θεωρώ αδιανόητο αυτή η κυβέρνηση να διαχειριστεί μια από τις τελευταίες ευκαιρίες, που είναι τα 72 δις από το ταμείο ανάκαμψης και από το ΕΣΠΑ και όπως φαίνεται να το διαχειρίζεται δυστυχώς θα χάσουμε μία ακόμη ευκαιρία», είπε αρχικά και προσέθεσε υπαινισσόμενος ότι εκλογές πρέπει να γίνουν τώρα: « Γι’ αυτό για μένα όσο γρηγορότερα αλλάξουν τα πράγματα και έρθει μία σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση τόσο καλύτερο για τον τόπο και για τον ελληνικό λαό»!


Η φράση του κ. Ανδρουλάκη μπορεί να «εξέπληξε» ορισμένους, ωστόσο ήταν κοινό μυστικό στη Χαριλάου Τρικούπη ότι σύντομα θα έπρεπε το κόμμα να βγει μπροστά δείχνοντας ότι δεν φοβάται μια εκλογική μάχη.


Στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος αντιμετώπιζαν τα εξής προβλήματα: Δεν ήθελαν να ανέβουν στο άρμα του Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή να φανεί ότι γίνονται «ουρά» του, και από την άλλη σε καμία περίπτωση να επιτρέψουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να θεωρεί ότι του δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης.


Εκτίμησαν ότι τώρα – εν όψει και του συνεδρίου (σε περίπου 3 εβδομάδες) αλλά και της αλλαγής του ονόματος- είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να βγουν μπροστά, ζητώντας τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.


Συνεπώς, έτσι ο κ. Ανδρουλάκης αφενός θα αποφύγει για την όποια κριτική μπορεί να του ασκηθεί στο συνέδριο περί… ατολμίας, μολονότι τα ποσοστά του κόμματος είναι ανοδικά, αφετέρου πλέον μπορεί να πετύχει μεγαλύτερη κομματική συσπείρωση με προμετωπίδα το αίτημα για εκλογές. Θεωρείται, δε, βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ θα ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους προς την κυβέρνηση, παραμένοντας όμως στη λογική της εποικοδομητικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ