Ανατροπές στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι θα είναι υποψήφιοι με το κόμμα Τσίπρα και που

Καθώς η χώρα βρίσκεται σε άτυπη προεκλογική περίοδο, στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προετοιμάζουν ήδη τις λίστες των υποψήφιων βουλευτών.

Την ευθύνη για τη συγκρότησή τους έχει αναλάβει μια τριμελής επιτροπή που απαρτίζεται από τη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου, τον αναπληρωτή γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη και τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλη Καλογήρου.


Βασικός στόχος είναι στα ψηφοδέλτια να αποτυπωθεί όχι μόνο η διεύρυνση του κόμματος προς το Kέντρο, αλλά και να εμπλουτιστούν με νέους κατά κύριο λόγο ανθρώπους φέρνοντας έτσι τον πολυπόθητο αέρα ανανέωσης που έχει ανάγκη η Κουμουνδούρου. Θεωρείται βέβαιο πως ανάμεσα στους υποψηφίους θα βρίσκονται και επιστήμονες από την 30μελή δεξαμενή σκέψης του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι θα αποτελέσουν και τα νέα «βαριά» χαρτιά του κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει την ολοκλήρωση του βασικού κορμού των ψηφοδελτίων έως τα τέλη του μήνα και έως τα τέλη Ιουλίου να είναι συμπληρωμένα τουλάχιστον σε ποσοστό 80%.


Σε ό,τι αφορά τα ονόματα και τις περιφέρειες, προς το παρόν τουλάχιστον δεν αναμένονται εκπλήξεις. Ετσι στην Α’ Αθήνας θα δούμε υποψήφιους τους Νίκο Βούτση, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Νίκο Φίλη, ενδεχομένως και τον Γιώργο Σταθάκη, που φαίνεται ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στα Χανιά όπου και είχε χάσει την έδρα από τον Παύλο Πολάκη στις προηγούμενες εκλογές. Μάχη θα δοθεί στον βόρειο τομέα με πληθώρα δυνατών υποψηφιοτήτων, καθώς εκεί κατεβαίνουν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Κώστας Ζαχαριάδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο άρτι αφιχθείς Πάνος Σκουρλέτης, που δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στο Επικρατείας. Από κοντά ακούγονται και τα ονόματα των Στέφανου Τζουμάκα, Νίκου Μαδεμλή, Δημήτρη Σακελλάρη και Δημήτρη Χατζησωκράτη. Την ίδια ώρα υποψήφιος στο Επικρατείας αναμένεται να είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος.

Στον νότιο τομέα συναντάμε τον Νίκο Παππά, τον διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας Θανάση Θεοχαρόπουλο, αλλά και τους Θεανώ Φωτίου, Γιάννη Μουζάλα και Γιάννη Μπαλάφα. Στα ανατολικά της Αττικής η μάχη θα δοθεί από τους Χρήστο Σπίρτζη, Νάσο Αθανασίου, Πάνο Σκουρολιάκο, ενώ για την εν λόγω περιφέρεια παίζει και το όνομα του Γιώργου Καραμέρου. Στη δυτική Αττική θα είναι υποψήφιες οι Εφη Αχτσιόγλου και Ρένα Δούρου, μαζί με τους Δημήτρη Βίτσα, Γιώργο Τσίπρα και πιθανότατα τον Ανδρέα Νεφελούδη.


Στην Α’ Πειραιά θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Θοδωρής Δρίτσας, ενώ στη Β’ Πειραιά θα είναι υποψήφιοι μεταξύ άλλων οι Γιάννης Ραγκούσης, Νίνα Κασιμάτη και Τρύφωνας Αλεξιάδης. Στην Α’ Θεσσαλονίκης στο ψηφοδέλτιο θα βρεθούν και πάλι η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Γιάννης Καλαφατίδης, ο Χρήστος Γιαννούλης και ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης. Στη Β’ Θεσσαλονίκης ο Σωκράτης Φάμελλος και η Δώρα Αυγέρη θα είναι και πάλι υποψήφιοι, ενώ στην Αχαΐα όλα δείχνουν ότι θα δώσει τη μάχη του σταυρού ο Διονύσης Τεμπονέρας. Ο Αλέξης Χαρίτσης από την πλευρά του θα είναι εκ νέου υποψήφιος στη Μεσσηνία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ