Ανακοινώνονται οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ – Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα

Την ερχόμενη εβδομάδα-εκτός απροόπτου- θα ανακοινωθούν από την Κουμουνδούρου οι πρώτες λίστες των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Κατά τις πληροφορίες την Δευτέρα θα συνέλθει τελικώς η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που θα εγκρίνει τα ψηφοδέλτια σε μία συνεδρίαση που αναβλήθηκε ήδη αρκετές φορές από τον Δεκέμβριο καθώς συνεχιζόταν η επεξεργασία των ψηφοδελτίων. Ως εκ τούτου αναμένεται να ανακοινωθεί ο κεντρικός κορμός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όμως κάποιες θέσεις στα ψηφοδέλτια θα παραμείνουν ανοιχτές και θα κλειδώσουν μετά την προκήρυξη των εκλογών.

Γίνεται άλλωστε σαφές ότι και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας κάνει επαφές με πρόσωπα που θεωρεί ότι μπορεί να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με πρόσωπα φρέσκα, που έχουν διακριθεί στις τοπικές κοινωνίες και σηματοδοτούν και το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και τη διεύρυνσή του με νέα πρόσωπα, ανάμεσα σε αυτά και πολλές γυναίκες.

Έως τώρα έχουν επιβεβαιωθεί υποψηφιότητες από τα ίδια τα πρόσωπα που θέλουν να διεκδικήσουν μία βουλευτική έδρα στις εκλογές καθώς η Κουμουνδούρου έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά της. Υπ’ αυτήν την έννοια αναμένεται δύο από τις εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να συμπληρωθούν από τον πρώην υπουργό και πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου.

Επίσης, κατά πληροφορίες σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας θα τοποθετηθεί και ο καθηγητής ογκολογίας του Χάρβαρντ Όθων Ηλιόπουλος που πλαισιώνει την “δεξαμενή σκέψης” του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα.

Στη μονοεδρική της Κεφαλλονιάς θα κατέβει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα στο think tank του πολιτικού του γραφείου, Νίκος Φαραντούρης. Επίσης, με σταυρό θα κατέβει χωρίς να έχει διευκρινιστεί η εκλογική περιφέρεια και ο καθηγητής αιματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης Γρηγόρης Γεροτζιάφας, επίσης μέλος του think tank του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά στην α’ Αθηνών θα κατέβει ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος ενώ στην ίδια περιφέρεια αναμένεται να είναι υποψήφια και η δικηγόρος Μαρία Κουβέλη μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Στον Νότιο Τομέα της Αθήνας θα είναι υποψήφιος όπως όλα δείχνουν ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, ενώ στην ίδια περιφέρεια αναμένεται να κατέβει και ο επικεφαλής πολιτικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Τζουμάκας.

Στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας θα κατέβει ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου αλλά και ο αυτοδιοικητικός Γιώργος Μπαλάφας. Επίσης, ο πρώην γενικός γραμματέας διοικητικής μεταρρύθμισης Γρηγόρης Θεοδωράκης αναμένεται να είναι υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία.

Επίσης φαίνεται ότι έχει οριστικοποιηθεί πως ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης θα είναι και πάλι υποψήφιος στα Χανιά και όχι σε κάποια περιφέρεια της Αθήνας καθώς κρίθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα πρέπει να ρίξει όλες τις δυνάμεις του εκεί για να διατηρήσει την πρωτιά στην έδρα της οικογένειας Μητσοτάκη.

Σε ό,τι αφορά τώρα τις συζητήσεις που γίνονται για τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, φαίνεται πως έχουν προχωρήσει πολύ οι διαβουλεύσεις για την υποψηφιότητα του επί οκτώ θητείες δημάρχου Νίκαιας-Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη στην περιφέρεια Αττικής, απέναντι στον κ. Γιώργο Πατούλη…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...