Ανάμεσα στα πρέπει και τα θέλω της παραπαίει η Νέα Δημοκρατία

Σοβαρότερες του αναμενόμενου ήταν οι αντιδράσεις στις τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας για την απόφαση της κυβέρνησης ο έκπτωτος πρώην βασιλιάς Κωνσταντίνος να ταφεί ως ιδιώτης.

Οι πληροφορίες λένε ότι το σύνολο των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος δέχθηκε σφοδρές διαμαρτυρίες από τους ψηφοφόρους και τα μέλη του κόμματος.

Το ενδιαφέρον στοιχείο της όλης ιστορίας είναι ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ που αντέδρασαν δεν ήταν απαραίτητα φιλοβασιλικοί. Απλώς θεώρησαν ότι η απόφαση της κυβέρνησης ήταν έξω από την λογική του κόμματος της ΝΔ.

Τα βήματα υποχώρησης που έκανε πάντως το Μέγαρο Μαξίμου σε ότι αφορά το τελετουργικό και μετά την ένταση που υπήρξε στο κόμμα, απελευθέρωσε αρκετά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος τα οποία δήλωσαν ότι θα παραστούν στην κηδεία του πρώην Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από τον Αντ. Σαμαρά -ο οποίος θα βρεθεί στις 10.15 μαζί με την σύζυγο του Γεωργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου- και ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε διαφοροποιηθεί στο τελετουργικό που είχε αποφασίσει αρχικά η κυβέρνηση. Παρ’ όλα αυτά είναι άγνωστο αν ο πρώην πρωθυπουργός θα βρεθεί και στην Μητρόπολη.

Στην κηδεία του τέως Βασιλιά εκτός από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που θα εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση θα βρεθούν και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ενώ θετικός εμφανίζεται ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι αν δεν ήταν στο Κουβέιτ, θα πήγαινε στην κηδεία, ενώ εκεί θα είναι η σύζυγος του Ευγενία Μανωλίδου. Η έκπληξη ήρθε από τον καραμανλικό βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο ο οποίος δήλωσε ότι θα παραστεί στην κηδεία ενώ τις ίδιες σκέψεις κάνει και η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, η οποία διατηρεί καλές σχέσεις με την Τατιάνα Μπλάτνικ και τον Νικόλαο. Παρών δεν θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και μάλλον ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, -η οποία είναι και βαφτισιμιά του τέως Βασιλιά,- θα βρεθεί στην Μητρόπολη Αθηνών ενώ από την ΝΔ θα παραστούν οι βουλευτές Λακωνίας Θανάσης Δαβάκη, Μεσσηνίας της Μίλτος Χρυσομάλλης και ο Περικλής Μαντάς της ΝΔ, αλλά και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Οι τρεις τελευταίοι βουλευτές ανήκουν στην ομάδα του Αντ. Σαμαρά. Στην Μητρόπολη θα βρεθεί και ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Φυσικά στην πραγματικότητα κανείς δεν ξέρει τελικά πόσα από τα στελέχη της ΝΔ θα βρεθούν πέριξ της Μητρόπολης, αφού όπως είναι γνωστό υπάρχει λαϊκό προσκύνημα από τις 6 το πρωί μέχρι τις 10.30 και το οποίο αναμένεται να παραταθεί εάν υπάρξει πολύς κόσμος. Οι πληροφορίες λένε πάντως ότι αναμένεται να φτάσουν αρκετά πούλμαν από την Πελοπόννησο.

Η κυβερνητική αγωνία έχει να κάνει και ωστόσο και με την εικόνα που θα παρουσιάσουν τα διεθνή δίκτυα από το Τατόι καθώς μετά την καταστροφική φωτιά του 2021 δεν έγινε τίποτα στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή συνεργεία μάζευαν τα αποκαΐδια ενώ φύτευαν δέντρα για να υπάρχει λίγο πράσινο στην περιοχή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...