Αλληλοφάγωμα στη ΝΔ πάνω από τους δρόμους – ποτάμια

Πινγκ πονγκ ευθυνών, σε επιτελικό επίπεδο, προκαλούν η παράλυση του κρατικού μηχανισμού και οι καταστροφικές επιπτώσεις του σφυροκοπήματος της κακοκαιρίας. Η κυβέρνηση επιρρίπτει ευθύνες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και δη στην Περιφέρεια Αττικής για τους δρόμους – ποταμούς, με τον Γ. Πατούλη να σηκώνει το γάντι και να αφήνει αιχμές κατά του Μαξίμου για τη διατήρηση γραφειοκρατικών μηχανισμών που εμποδίζουν την ολοκλήρωση αντιπλημμυρικών έργων. Παράλληλα, μέχρι χθες βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηρούσε σιγή ιχθύος για το γενικευμένο μπάχαλο που προκάλεσε ο «Μπάλλος».

Πέτσας: Δεν είχαν καθαριστεί τα φρεάτια

Το εναρκτήριο χτύπημα πραγματοποίησε ο Στέλιος Πέτσας, λέγοντας ότι σε πολλές περιοχές της Αττικής δεν είχαν καθαριστεί φρεάτια «και είχαμε τα αποτελέσματα που είδαμε». Ο υφυπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε απογοητευτική την εικόνα στην Αττική σε ορισμένα σημεία και εστίασε στις εικόνες με τις πλημμύρες στο Φάληρο. «Τα φράγματα που είχαν φτιάξει οι ανάδοχοι έσπασαν και προκάλεσαν τα προβλήματα και αυτά και είναι κάτι που πρέπει να το δουν η Περιφέρεια και ο ανάδοχος» επισήμανε δηκτικά.

Αναφορικά δε με τους… ποταμούς στον Κηφισό μίλησε εκ νέου για απογοητευτική κατάσταση, επισημαίνοντας, με το βλέμμα στον Γ. Πατούλη, ότι και εκεί πρέπει τα έργα να τελειώσουν γρήγορα για να μην επαναληφθούν αυτές οι εικόνες. Τη σκυτάλη ανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλώντας την Περιφέρεια Αττικής να τοποθετηθεί σε αυτά που της αναλογούν, να δώσει τις εξηγήσεις της και να κάνει τις συνεννοήσεις που πρέπει! “Δεν είναι δική μας δουλειά να ελέγξουμε την Περιφέρεια σε αυτό» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας χωρίς περιστροφές ότι και η Αυτοδιοίκηση έχει τις ευθύνες της!

Πατούλης: Τα έργα σκοντάφτουν στη γραφειοκρατία

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Γ. Πατούλης βγήκε στην αντεπίθεση. Διαμήνυσε -με το βλέμμα στο επιτελικό σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου- ότι θα πρέπει να γίνει ένα επιτελικό κράτος στο επίπεδο της περιφερειακής διακυβέρνησης ώστε τα έργα να γίνονται άμεσα και να μην σκοντάφτουν στη γραφειοκρατία. Επικεντρώθηκε μάλιστα στην ανάγκη για περισσότερους πόρους και περισσότερο δυναμικό ώστε τα έργα να γίνονται πιο γρήγορα. Πρόσθεσε δε ότι λόγω της κλιματικής κρίσης αυτά τα συστήματα πρέπει να γίνονται με στρατηγική, με μελέτη, αλλά και γρήγορα.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο περιφερειάρχης Αττικής ενημερώνοντας την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής στις 28 Σεπτεμβρίου διαβεβαίωνε ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα «και είμαστε έτοιμοι για τις επόμενες βροχοπτώσεις». Μιλούσε δε για ένα ολοκληρωμένο και εξειδικευμένο πρόγραμμα που έχουν λάβει 19 δήμοι της Περιφέρειας Αττικής.

«Να γίνει ένα επιτελικό κράτος στο επίπεδο της περιφερειακής διακυβέρνησης ώστε τα έργα να γίνονται άμεσα και να μην σκοντάφτουν στη γραφειοκρατία. Χρειάζονται δυναμικό και πόροι»

ΣΥΡΙΖΑ: Ταλαιπωρία για την κοινωνία το επιτελικό κράτος

Σε αυτό το πλαίσιο των γαλάζιων αλληλοκατηγοριών ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται, ο κ. Πέτσας κατηγορεί τον επίσης εξαφανισμένο περιφερειάρχη κ. Πατούλη, ο κ. Στυλιανίδης προτείνει να κλείσει η μισή χώρα για μια προαναγγελθείσα εδώ και δέκα μέρες κακοκαιρία και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. κ. Ρωμανός ειρωνεύεται μαθητές που είδαν το κοντέινερ που έκαναν μάθημα να πλημμυρίζει, όπως άλλωστε και δεκάδες πανεπιστήμια». Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι «το επιτελικό χάος και το ρεζίλι του lockdown διά πάσα νόσο εναλλάσσονται με εσωτερικές φαγωμάρες και εριστικές ειρωνείες στους πολίτες». Αναδεικνύει, τέλος, το συμπέρασμα ότι «σε ακόμα μία δοκιμασία το επιτελικό κράτος αποδεικνύεται όχι μόνο μπάχαλο, αλλά και ταλαιπωρία για την κοινωνία».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...