Αλέξης Τσίπρας: Στις 15 Μαΐου ψηφίζουμε όλοι – Τους στέλνουμε πίσω το λογαριασμό (pic)

Με κεντρικό προεκλογικό μότο «Στις 15 Μαΐου ψηφίζουμε όλοι, τους στέλνουμε πίσω το λογαριασμό» και ανένδοτο για τους λογαριασμούς ρεύματος και την «παράλογη και παράνομη» ρήτρα αναπροσαρμογής ο Αλέξης Τσίπρας «εγκαινιάζει» την καμπάνια που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις κάλπες της 15ης Μαΐου.

Για το πρωτοφανές για την Κουμουνδούρου εγχείρημα της πανελλαδικής εκλογής από τη βάση, με κάλπες σε όλο το εύρος της επικράτειας, εργάζονται πυρετωδώς υπό τον συντονισμό του Αλέξη Τσίπρα.

aleksis tsipras 15 maiou

Η Κουμουνδούρου είναι σαφές πως επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ της ακατάσχετης δημοσκοπικής «αιμορραγίας» της κυβέρνησης από την πανευρωπαϊκή αρνητική πρωτιά στην ακρίβεια του ηλεκτρικού ρεύματος. Δίπλα σε αυτήν, εντάσσεται και η έτερη πρωτιά, αυτή της εφαρμογής της ρήτρας αναπροσαρμογής, καθώς η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που την εφαρμόζει για οικιακά τιμολόγια. Ο Αλέξης Τσίπρας χθες την χαρακτήρισε «τέχνασμα» προκειμένου να μετακυλίεται το 99% των αυξήσεων και υπερκερδών – μαζί με ενδεχόμενο ρίσκο – στους καταναλωτές.

Επιπλέον, όσον αφορά τη ρήτρα αναπροσαρμογής, η Κουμουνδουρου καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι αυτή εφαρμόστηκε από τη ΔΕΗ τον Αύγουστο του 2021, όταν δηλαδή ξεκίνησε η Ανθούσα στους λογαριασμούς ρευματος, ενώ την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ 2015-19 το ρεύμα δεν αυξήθηκε ούτε κατά ένα ευρώ αλλά μειώθηκε μεσοσταθμικά κατά 12%.

Στόχος ως εκ τούτου της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η απεύθυνση όχι μόνο στο παραδοσιακό εκλογικό του σώμα για την προσέλευση νέων μελών, αλλά ακόμα και δυσαρεστημένων ψηφοφόρων της Δεξιάς και του κ. Μητσοτάκη, με βασικές «δεξαμενές» τους παραδοσιακούς «νοικοκυραίους», δηλαδή συνταξιούχους, επαγγελματίες και γυναίκες. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώην πρωθυπουργός χθες έκανε λόγο για «νομοταγείς πολίτες που πάντα ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και πλέον έχουν υπερβεί τα όριά τους, αφού η ρήτρα αναπροσαρμογής μπορεί να ξεπερνά και το μισθό ή τη σύνταξή τους».

Στο πλαίσιο αυτό, μετά τη χθεσινή σύσκεψη με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και την προαναγγελία τροπολογίας για μη αποπληρωμή της ρήτρας αναπροσαρμογής και παύση όλων των διακοπών ρεύματος μέχρι αυτή να κριθεί από τη Δικαιοσύνη (κατόπιν προσφυγής του ΔΣΑ στο ΣτΕ), ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να περάσει σήμερα το κατώφλι της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Όπως είναι φυσιολογικό, στην ατζέντα της Κουμουνδούρου είναι οι τιμές του ρεύματος, οι φουσκωμένοι λογαριασμοί, η ρήτρα αναπροσαρμογής καθώς και τα «ουρανοκατέβατα» κατά την Κομισιόν κέρδη, τη μερίδα του λέοντος των οποίων νέμεται η ίδια η ΔΕΗ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει παρουσιάσει στη Βουλή προ διμήνου. Η συνάντηση πάντως αναμένεται να γίνει σε «ηλεκτρισμένο» κλίμα, δεδομένου ότι η ΡΑΕ έχει βρεθεί στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόσο για την παντελή απουσία της εν μέσω καταγγελιών – χθες και πάλι από τους βιομήχανους – για εναρμονισμένες πρακτικές όσο και για την καθυστέρηση αναλυτικών στοιχείων για το ύψος των υπερκερδών, εφόσον αυτά έχουν καταγραφεί.

Οργή για τις δηλώσεις Οικονόμου

Την ίδια ώρα πάντως, ως «χορηγούς» αντιμετωπίζει παραφωνίες και προκλητικές δηλώσεις όπως η χθεσινή του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου περί «Ελλήνων που έμαθαν στο τσάμπα και πρέπει να πληρώσουν», καθώς προκαλούν την περαιτέρω οργή των πολιτών που βρίσκονται αντιμέτωποι πλέον σε πολλές περιπτώσεις με ζήτημα επιβίωσης, όταν η ρήτρα αναπροσαρμογής του λογαριασμού τους ξεπερνά ακόμα και τον μισθό ή τη σύνταξή τους. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Χαρακτηριστική ήταν ως εκ τούτου η επιμονή της Κουμουνδούρου προκειμένου να πάρει θέση ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης για τις δηλώσεις του βουλευτή του, παράλληλα με τον κατά ΣΥΡΙΖΑ ορισμό του «τζαμπατζή»: «Ο μόνος που έχει μάθει στο τσάμπα και ζει παρασιτικά από το Δημόσιο είναι ο κ. Μητσοτάκης, το υπουργικό του συμβούλιο που χρωστά πάνω από 40 εκατ. στις τράπεζες και η ΝΔ με δανεικά και αγύριστα πάνω από 350 εκατ. ευρώ. Αφού λοιπόν «ο τσάμπας πέθανε», ο κ. Μητσοτάκης οφείλει σήμερα κιόλας να ανακοινώσει την χρεωκοπία της ΝΔ, να της βάλει λουκέτο και να πάει σε κάποιο από τα δεκάδες σπίτια του, μήπως και ανασάνει η κοινωνία. Αν δεν το κάνει από μόνος του, σύντομα οι πολίτες θα του στείλουν πίσω το λογαριασμό».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....