Αλέξης Τσίπρας: Να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά

Κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας από την Κρήτη, τονίζοντας ότι «η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί ενότητα και μέτωπο απέναντι στη χειρότερη δεξιά κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά».

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες είχε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου. Μπροστά σε πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε στην πλατεία του χωριού προκειμένου να συζητήσει με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε το αίτημα για πολιτική αλλαγή τονίζοντας ότι «η χώρα πρέπει να ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο.

Δρόμο στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας. Είναι αναγκαία, απαραίτητη η πολιτική αλλαγή. Είναι αναγκαία, απαραίτητη μια προοδευτική κυβέρνηση με κοινωνικό πρόσημο».

Κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις

Ταυτόχρονα απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις «από την Κρήτη, από την μήτρα της δημοκρατικής, προοδευτικής παράταξης», όπως είπε, «να συνειδητοποιήσουν ότι όταν στο λιόγερμα βλέπουν τον ίσκιο τους δεν είναι το μπόι τους» και ότι «η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί ενότητα και μέτωπο απέναντι στη χειρότερη δεξιά κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. Αν σήμερα δεν ζητάς εκλογές, θέλεις να μείνει ο Μητσοτάκης για άλλον ένα χρόνο και αυτοί που μας κυβερνούν να λεηλατήσουν τον ελληνικό λαό. Κανείς δεν έχει να λογοδοτήσει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απέναντι στους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες».

Τέλος, επανέλαβε το αίτημα για εκλογές το συντομότερο δυνατό «για να γυρίσει ο τροχός, για να υπάρξει πολιτική αλλαγή, για να αναλάβουμε την ευθύνη να στηρίξουμε την κοινωνία και να δώσουμε μια διαφορετική προοπτική για τον τόπο», ενώ απευθύνθηκε συγκεκριμένα στον λαό της Κρήτης λέγοντας χαρακτηριστικά «για άλλα μια φορά μπροστάρης σε αυτό τον αγώνα θα είναι ο κρητικός λαός που θα ανοίξει το δρόμο για την πολιτική αλλαγή και την ανατροπή της χειρότερης κυβέρνησης από τη μεταπολίτευση και μετά. Να φύγει η δεξιά του κ. Μητσοτάκη για να ανοίξουμε δρόμο προοδευτικό ενότητας, συνεργασίας αλλά και δρόμο διεξόδου στα κοινωνικά αδιέξοδα που μας έχουν οδηγήσει».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...