Αλέξης Τσίπρας: «Να μην επιστρέψουμε στον νεοφιλελευθερισμό μετά την πανδημία»

Μετά την πανδημία δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στον νεοφιλελευθερισμό, τόνισε χθες στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Il Manifesto, παρουσιάζοντας ορισμένες πτυχές από τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αλέξη Τσίπρα, που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας.

Το Manifesto υπογραμμίζει ότι η συνέντευξή του Αλέξη Τσίπρα αφορά τα μεγάλα θέματα της εποχής μας, από τις παγκόσμιες συγκρούσεις και την ελληνική κρίση έως την Αριστερά, τα κινήματα και την Ευρωπαϊκή  Ένωση, ενώ είναι προφανές ότι η επιλογή τής δημοσίευσης της συνέντευξης του πρώην πρωθυπουργού της μόνης κυβέρνησης της Αριστεράς στην Ευρώπη αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια από τις διαδηλώσεις του Κοινωνικού Φόρουμ της Γένοβας δεν είναι τυχαία.

Ας μην ξεχνάμε ότι η αναγνώριση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ανάμεσα στο κοινό του Manifesto, αλλά και της ιταλικής Αριστεράς, είναι πολύ μεγάλη, αφού αρκετά στελέχη της αναγνώρισαν τις τελευταίες ημέρες στη Γένοβα ότι η αποφασιστικότητα του Αλ. Τσίπρα να αποδεχθεί την πρόταση Ιταλών αριστερών και διανοούμενων, όπως ο Αντρέα Καμιλέρι και ο Μάρκο Ρεβέλι, για να ηγηθεί του ευρωψηφοδελτίου «Η  Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» το 2014 οδήγησε στην τελευταία εκλογική νίκη τής ιταλικής Αριστεράς.

Η προοδευτική, δημοκρατική και κινηματική Ιταλία δεν ξεχνά επίσης ότι ο Αλ. Τσίπρας απελάθηκε μαζί με περίπου διακόσιους  Έλληνες ακτιβιστές από την αστυνομία του Μπερλουσκόνι από το λιμάνι της Ανκόνας τον Ιούλιο του 2001, όταν η ιταλική κυβέρνηση ανέστειλε τη Συνθήκη Σένγκεν και με την αστυνομία απέτρεψε την αποβίβαση των ακτιβιστών με προορισμό το Κοινωνικό Φόρουμ της Γένοβας.

ΤΣΙΠΡΑΣ

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...