Ακόμα πιο δύσκολο το μελλοντικό πολιτικό σκηνικό για τον Μητσοτάκη – Ξεμένει μόνο με τον Βελόπουλο

Του Βασίλη Σκουρή

Ξεμένει από εν δυνάμει συμμάχους σε περίπτωση που δεν κερδίσει –όπως προσδοκά ο ίδιος- αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αποκλείει με κατηγορηματικό τρόπο την οποιαδήποτε συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, ακόμα και αν το νυν κυβερνών κόμμα αναδειχθεί και πάλι πρώτο κόμμα σε τυχόν δεύτερες εκλογές και δεν εξασφαλίσει ούτε σε αυτές αυτοδυναμία.

«Δεν πρόκειται να συγκυβερνήσω με τον Μητσοτάκη, ακόμα και αν χρειαστούν …χίλιες εκλογές» διαμηνύει στους συνομιλητές του ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κόβοντας οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση-χωρίς βεβαίως να δίνει και προοπτική συγκυβέρνησης με τον Αλέξη Τσίπρα, εφόσον οι συσχετισμοί δυνάμεων που θα προκύψουν θα το επιτρέπουν.

Η κατηγορηματική θέση του Νίκου Ανδρουλάκη καθιστά ακόμα πιο δύσκολο το μελλοντικό σκηνικό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος απομένει με μοναδικό εν δυνάμει κυβερνητικό σύμμαχο τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Ουσιαστικά, δηλαδή, μένει χωρίς κανένα εν δυνάμει κυβερνητικό εταίρο, καθώς μια συμμαχία με τον Κυριάκο Βελόπουλο θα καταστρέψει το έως τώρα στρατηγικό αφήγημα για «στροφή στο κέντρο» και θα απομονώσει στο πολιτικό σκηνικό τη Νέα Δημοκρατία. Ο δε νυν πρωθυπουργός θα ξεμείνει από συμμάχους. Όσοι δε στοιχειωδώς γνωρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στοιχηματίζουν ότι δεν πρόκειται να δεχτεί σε καμία συγκυβέρνηση με τον Βελόπουλο, καθώς αυτό θα σηματοδοτεί το πολιτικό του τέλος, πιθανόν δε να θέσει και ταφόπλακα στα μελλοντικά του σχέδια για κάποια υψηλόβαθμη ευρωπαϊκή θέση, όπως πχ αυτή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που αποκάλυψε πρόσφατα η στήλη.

Στο πλαίσιο αυτό, πάντως, αναμένεται να πιεστεί περαιτέρω ο Νίκος Ανδρουλάκης να μην είναι τόσο κάθετος για συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, τόσο από συγκεκριμένα συμφέροντα, όσο και από την «δεξιά πτέρυγα» του κόμματός του.

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ