«Ίσως χρειαστεί να επανέλθουμε…» – Ο Μητσοτάκης δεν έπεισε τη Μέρκελ

Νέα «καρφιά» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε η Άνγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Αιτία, η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού και το γεγονός ότι η χώρα μας έχει αποφασίσει να δέχεται τουρίστες εμβολιασμένους όχι μόνο με εγκεκριμένα από την Ε.Ε. σκευάσματα, αλλά και με ρωσικά και κινεζικά εμβόλια.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα έχει απόλυτο δικαίωμα να δέχεται όλα τα εμβόλια βάσει των ευρωπαϊκών κανόνων, η Γερμανίδα καγκελάριος φαίνεται ότι έχει άλλη γνώμη. Όπως μετέδωσε μέσω Twitter ο απεσταλμένος του Bloomberg στις Βρυξέλλες, Νίκος Χρυσολωράς, από την πλευρά της Γερμανίδας Καγκελαρίου, το θέμα της μετακίνησης των εμβολιασμένων με μη εγκεκριμένα από την ΕΕ σκευάσματα, δεν έχει κλείσει. «Δεν είμαι σίγουρη εάν το θέμα έχει ρυθμιστεί πλήρως. Ίσως χρειαστεί να επανέλθουμε», υποστήριξε η Ανγκελα Μέρκελ.

Υπενθυμίζεται ότι το Bloomberg σε κεντρικό του δημοσιεύμα του με τίτλο «Μέρκελ και Μακρόν ζητούν ταξιδιωτικούς περιορισμούς, μαλώνουν την Ελλάδα για χαλαρό νομικό πλαίσιο», ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες η Γερμανίδα καγκελάριος κατά τη διάρκεια της Συνόδου τόνισε ότι κράτη-μέλη της Ε.Ε., όπως η Ελλάδα, δέχονται τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί με το ρωσικό Sputnik, παρά το γεγονός ότι το εμβόλιο αυτό δεν έχει εγκριθεί από την αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή και ενώ δεν είναι σαφές εάν λειτουργεί ενάντια στην πιο επικίνδυνη παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού, η οποία έχει σημάνει το συναγερμό στην Ευρώπη.

Αυτοί οι ταξιδιώτες μπορούν στη συνέχεια να μετακινούνται ελεύθερα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε η Μέρκελ στους ηγέτες, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους που γνωρίζουν τη συνομιλία.

Στο πλευρό της Μέρκελ στάθηκε και ο Γάλλος πρόεδρος, με τους δύο να συζητούν μια πιθανή απαγόρευση ταξιδιών από χώρες όπου η παραλλαγή Δέλτα είναι ανεξέλεγκτη, κίνηση που ερμηνεύθηκε ως αναφορά στη Βρετανία, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφή, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις κάνοντας λόγο για «δημοσιογραφικές υπερβολές».

«Πράγματι, η κα Μέρκελ σε μια φράση της αναφέρθηκε στο γεγονός ότι υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που δέχονται το εμβόλιο Sputnik στα πλαίσια του ψηφιακού πιστοποιητικού και άλλες που δεν το δέχονται. Είναι ακριβές αυτό. Η Ελλάδα το δέχεται, όπως έχει απόλυτο δικαίωμα να κάνει με βάση τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ψηφιακού πιστοποιητικού.

Είμαστε υποχρεωμένοι να δεχτούμε όλα τα εμβόλια τα οποία έχει αναγνωρίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουμε τη δυνατότητα να δεχθούμε και άλλα. Αυτό ακριβώς κάνει η Ελλάδα. Φαντάζομαι ότι αν η Γερμανία είχε ουσιαστικές αντιρρήσεις θα τις είχε εκφράσει ήδη κατά το στάδιο της προετοιμασίας, πριν συμφωνήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο γύρω από το θέμα αυτό» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗavgi.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...