Έξαλλοι στο Μαξίμου για το θερμό χειροκρότημα στον Σαμαρά – Κατάρρευση ΝΔ στις δημοσκοπήσεις

Ολοκληρώθηκε χθες το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο εάν δεν είχε την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία ως κορύφωση της «αντιπολίτευσης στην αντιπολίτευση».

Όμως την είχε και δεν πέρασε απαρατήρητη από κανέναν παρευρισκόμενο στο συνέδριο, καθώς έκρουσε σημαντικά «καμπανάκια» στο κυβερνών κόμμα.

Η φθορά της ΝΔ καταγράφεται διαρκώς στις δημοσκοπήσεις και την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ονειρεύεται «δεύτερες» κάλπες για να πάρει την… αυτοδυναμία υπάρχουν κάποιοι στο κόμμα του ότι γνωρίζουν την πραγματικότητα.

Ανάμεσα τους φαίνεται ότι είναι και ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος προειδοποίησε τον πρωθυπουργό ότι η μετατροπή της ΝΔ σε Ποτάμι ουσιαστικά θα καταστρέψει το κόμμα. Μια φράση που ενόχλησε έντονα τον στενό κύκλο του πρωθυπουργού, καθώς προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι κτλ.

Παράλληλα ο Αντώνης Σαμαράς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για μια σειρά από ζητήματα, από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τα ενεργειακά, όπου και αναφέρθηκε και στις δηλώσεις που είχε κάνει πριν λίγο καιρό ο Νίκος Δένδιας, ότι δηλαδή δεν ενδιαφερόμαστε να τρυπήσουμε το Αιγαίο, εξέφρασε την αντίθεση του για την βίαιη απολιγνιτοποίηση, ενώ άφησε σαφέστατες αιχμές και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία η κυβέρνηση.

«Όταν οι Ουκρανοί υπερασπίζονται την πατρίδα τους θεωρούνται ήρωες, όταν οι Έλληνες κάνουν το ίδιο θεωρούνται εθνικιστές; Κάτι δεν πάει καθόλου καλά».

Αυτό όμως που ενόχλησε περισσότερο το Μαξίμου και τον Κ.Μητσοτάκη δεν ήταν τόσο η ομιλία του Α.Σαμαρά, άλλωστε ο Μεσσήνιος πολιτικός είναι γνωστός για τις ιδέες του, όσο η αντίδραση των σύνεδρων.

Όσοι είδαν το συνέδριο θα παρατήρησαν ότι ο Α.Σαμαράς καταχειροκροτήθηκε όλες τις φορές που άσκησε κριτική στην πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα ότι οι ψηφοφόροι της «γαλάζιας» παράταξης διαφωνούν κάθετα με τις αποφάσεις του πρωθυπουργού.

Κανένας σύνεδρος, ούτε καν ο Κ.Μητσοτάκης, δεν χειροκροτήθηκε τόσο πολύ όσο ο Α.Σαμαράς, ενώ εντύπωση προκάλεσε και ο τρόπος με τον οποίον τον αντιμετώπισαν οι παραβρισκόμενοι όταν ήρθε (την 3η μέρα) στο χώρο, όπου και τον χειροκρότησαν θερμά.


Από το περιβάλλον του πρωθυπουργού χαρακτηρίζουν τον Α.Σαμαρά ως «πολιτικό απολίθωμα», παρόλα αυτά η πραγματικότητα είναι ότι η κριτική που άσκησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη άρεσε στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Κάτι που θα πρέπει να κρούσει τον «κώδωνα» στο Μαξίμου και να μην υιοθετεί θέσεις όπως αυτή της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία προσφάτως είχε πει ότι όσοι δεξιοί διαφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης είναι «ψεκασμένοι, αντιεμβολιαστές και ρωσόφιλοι».

ΠΗΓΗpronews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...