«Έμπλεξε» ο Αλέξης Τσίπρας: Πως σκέφτεται να ανεβάσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κερδίζει τίποτα από την μεγάλη πτώση της ΝΔ

O ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να κεφαλαιοποιήσει το αρνητικό κλίμα εις βάρος της κυβέρνησης μετά το θέμα των πολλαπλών εστιών φωτιάς.

Αυτό «αποτυπώθηκε» και… επισήμως όταν έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της GPO: η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα με 34,5 (έναντι 36,5 που ήταν τον Ιούνιο), με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 24,4 (έναντι 24,1)- μια καθαρή διαφορά της τάξης των 10 μονάδων, δηλαδή.

«Έμπλεξε» ο Αλέξης Τσίπρας...

Το μεγάλο ζητούμενο τώρα είναι το τι προτίθεται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Οπως μεταδίδει το instanews.gr αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είδε τα νούμερα του κόμματός του ν’ ανεβαίνουν και ακόμα κι αν δεχθούμε πως υπάρχει μια απόκλιση της τάξης των 2-3 μονάδων μεταξύ γκάλοπ και πραγματικότητας, το νόημα δεν αλλάζει: ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετά πίσω.

Η σοβαρή στάση που κράτησε στις κρίσεις της τελευταίας διετίας (κορωνοϊός, ελληνοτουρκικά, πυρκαγιές) ο πρώην πρωθυπουργός μπορεί να εκτιμήθηκε από τους ουδέτερους και τους… λογικούς, όμως είναι σαφές πως δε βοηθούν στο κλίμα πόλωσης και τον κάνουν να μην μπορεί ν’ ανεβάσει τα ποσοστά του.

Επομένως, είναι δεδομένο πως ο Τσίπρας θ’ ακολουθήσει τον… μονόδρομο: θ’ ανεβάσει τους τόνους από εδώ και πέρα προκειμένου να μπορέσει να αντιστρέψει το κλίμα, μιας και οι επόμενες εθνικές εκλογές δεν είναι και τόσο μακριά.

Τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ καλείται να βγάλει εκλογικό λαγό από το καπέλο.

Θα τα καταφέρει όμως;

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ