Έκθετη η κυβέρνηση μετά τη συμφωνία της Κομισιόν για προμήθεια μονοκλωνικών αντισωμάτων

Έκθετη βρίσκεται για άλλη μία αφορά η κυβέρνηση αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας, καθώς η Κομισιόν συμφώνησε στην προμήθεια θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων για ασθενείς με κορωνοϊό. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση βαδίζει στα τυφλά και στερεί από ανθρώπους που χαροπαλεύουν στις ΜΕΘ ένα σημαντικό όπλο για τη σωτηρία τους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ξεκινά η διαδικασία για πέντε ελπιδοφόρα θεραπευτικά μέσα κατά της covid-19, ενώ χθες υπέγραψε κοινή σύμβαση με φαρμακευτική εταιρεία για την προμήθεια θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων στο πλαίσιο της Στρατηγικής της ΕΕ για τις θεραπείες κατά του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο στο Φόρουμ των Δελφών, ο Αλ. Τσίπρας επέκρινε την άρνηση της κυβέρνησης στην φαρμακευτική προσέγγιση, με την εισαγωγή θεραπειών όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα, μαζί με το πολύτιμο όπλο του εμβολίου.

Τότε, το υπουργείο Υγείας έσπευδε να ειρωνευθεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «πυροτεχνήματα». Μάλιστα προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα τον κατηγορούσε ότι «αποπροσανατολίζει και εμπαίζει τους πολίτες», «ανακαλύπτοντας θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα που τάχα δε χρησιμοποιούμε».

Με τη σύμβαση προμηθειών που υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πλέον τα κράτη-μέλη μπορούν να προμηθευτούν τη θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων εάν και όταν χρειαστεί, αφού λάβουν είτε άδεια κυκλοφορίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, είτε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης.

«Συνολικά, 18 κράτη-μέλη υπέγραψαν την κοινή σύμβαση ανάμεσα τους και η Ελλάδα. Άραγε έχει να πει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο υγείας; Ποιος πετά πυροτεχνήματα και ποιος λαϊκίζει; Δε μας ξαφνιάζει βέβαια γιατί τα ίδια είχαν έκαναν και με την άρση της πατέντας», σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση πρώτα «ειρωνεύονταν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και μετά έσπευδαν να υιοθετήσουν τη πρόταση».

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για μια κυβέρνηση «επικίνδυνη και ανίκανη να διαχειριστεί με επάρκεια την πανδημική κρίση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η πλήρης δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα μονοκλωνικά αποδεικνύει την ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όταν τον περασμένο Μάιο στο Φόρουμ των Δελφών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε την άρνηση της κυβέρνησης στην φαρμακευτική προσέγγιση, με την εισαγωγή θεραπειών όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα μαζί με το πολύτιμο όπλο του εμβολίου, το υπουργείο Υγείας έσπευδε να τον ειρωνευθεί λέγοντας για «πυροτεχνήματα» και κατηγορώντας τον ότι «αποπροσανατολίζει και εμπαίζει τους πολίτες», «ανακαλύπτοντας θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα που τάχα δε χρησιμοποιούμε ..»

Ένα μήνα μετά, όμως, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι ξεκινά η διαδικασία για πέντε ελπιδοφόρα θεραπευτικά μέσα κατά της covid-19, ενώ χθες υπέγραψε κοινή σύμβαση με φαρμακευτική εταιρεία για την προμήθεια θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων στο πλαίσιο της Στρατηγικής της ΕΕ για τις θεραπείες κατά του κορονοϊού.

Συνολικά, 18 κράτη-μέλη υπέγραψαν την κοινή σύμβαση ανάμεσα τους και η Ελλάδα.

Άραγε έχει να πει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο υγείας ;
Ποιος πετά πυροτεχνήματα και ποιος λαϊκίζει ;

Δε μας ξαφνιάζει βέβαια γιατί τα ίδια είχαν έκαναν και με την άρση της πατέντας.
Ειρωνεύονταν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και μετά έσπευδαν να υιοθετήσουν τη πρόταση.

Το συμπέρασμα που για ακόμη μια φορά εξάγεται, είναι ότι η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας βαδίζει στα τυφλά και στερεί από εκατοντάδες συμπολίτες μας που χαροπαλεύουν στις ΜΕΘ ένα σημαντικό όπλο για τη σωτηρία τους.

Σε κάθε περίπτωση είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη και ανίκανη να διαχειριστεί με επάρκεια την πανδημική κρίση»

ΠΗΓΗavgi.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...