Άγριο παρασκήνιο: Αυτά τα ονόματα ακούγονται για τη θέση του πρωθυπουργού μετά τον Μητσοτάκη (αφού, όλα δείχνουν ότι ο Τσίπρας δεν θα τα καταφέρει)

Από τη στιγμή που το όνειρο της αυτοδυναμίας καίγεται για τη ΝΔ μετά την τραγωδία των Τεμπών, το καλό σενάριο για το κυβερνών κόμμα είναι μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με δεδομένο ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αποκλείσει να δεχτεί ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, άλλωστε, τον παρακολουθούσε μέσω ΕΥΠ.


Oπως γράφει το TVXS, αναμενόμενο είναι, λοιπόν, να ξεκινήσει η σεναριολογία για το πρόσωπο που θα προτείνει ο Ν. Ανδρουλάκης, αν φτάσουν εκεί τα πράγματα, παρόλο που ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κρατά κλειστά τα χαρτιά του και δεν «φωτογραφίζει» πρόσωπα ούτε σε ιδιωτικές του συνομιλίες.

Η ΕΣΤΙΑ της Κυριακής, στο πρωτοσέλιδό της, περιέγραφε σενάριο κατά το οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ζητήσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη – για να συνεργαστούν σε κυβερνητικό επίπεδο – να οριστεί πρωθυπουργός ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος.


Όπως έγραφε ρεπορτάζ της εφημερίδας, όταν στην Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο για «σωστή κυβέρνηση» εννοούν πως αυτή μπορεί να προκύψει μέσω συνεργασιών που «θέλουν να ξεπεράσουν το χθες».


Αυτό για το οποίο νιώθουν σίγουροι στο ΠΑΣΟΚ είναι πως μία σωστή κυβέρνηση μπορεί να προκύψει μόνο χωρίς τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό και αποκλειστικά σε μία βάση προγραμματικής συνεννόησης.


Αντιθέτως, διαφορετικές είναι οι πληροφορίες που μεταφέρει η στήλη big mouth του powergame.gr (όμιλος Κουρτάκη).
Συγκεκριμένα, αναφέρει:
«Εκεί που με είχε πάρει γλυκά και βαριά ο ύπνος, είδα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το βράδυ των δεύτερων εκλογών να αδειάζει τον καθηγητή Αλιβιζάτο και να προτείνει ως μεταβατικό πρωθυπουργό τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. Σε αυτό το σημείο (του ονείρου) εμφανίστηκαν και κάτι ισχυροί τύποι, σαν τους παλιούς νταβατζήδες του Καραμανλή, που, αν δεν κάνω λάθος (γιατί ήμουν στον ύπνο μου!), ταυτίστηκαν και με το παραπάνω με την πρόταση Ανδρουλάκη. Όταν ξύπνησα, ομολογώ ότι ήμουν ολίγον μπερδεμένος, αφού θυμήθηκα αυτά που μου λέει εδώ και χρόνια ένας φίλος μου, έμπειρος επί των πολιτικών. Τι μου λέει; Ότι κάποιοι, όχι λίγοι, και σίγουρα όχι τόσο τυχαίοι, αντιμετωπίζουν με θετικό μάτι μια κυβέρνηση (συνεργασίας) υπό τον Γιάννη Στουρνάρα. Δεν ξέρω αν και ο ίδιος θα το ήθελε, αλλά εκτιμώ ότι δύσκολα θα έλεγε όχι».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....