Άγρια επίθεση Βενιζέλου στον Μητσοτάκη μέσα από το κανάλι του Μητσοτάκη – Αληθινές ρουκέτες για τα 43,3 δισ. ευρώ

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν και ο ίδιος δεν το παραδέχθηκε, από τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «δεν θα γίνει ένας μνημονιακός πρωθυπουργός». Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο Mega ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι αυτό που έχει σημασία για τον ίδιο είναι να μην είναι κάποιος «προ-μνημονιακός» πρωθυπουργός, τονίζοντας παράλληλα ότι «οι προ-μνημονιακοί πρωθυπουργοί φέρνουν την ευθύνη για την κρίση», ενώ «οι μνημονιακοί έσυραν το κάρο της ευθύνης υπό τραγικές συνθήκες».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξηγώντας τα όσα είπε, δήλωσε: «Είναι πάρα πολύ ευχάριστο σε δύο χρόνια να δίνεις 43,3 δισεκατομμύρια λόγω πανδημίας για να στηριχθεί η οικονομία, αλλά πρέπει να δεις, έχουν περισσέψει κονδύλια για το 2022, εάν αυτό είναι προβληματικό από υγειονομικής πλευράς;»

Αναλυτικά το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα», στο Mega:

Ευ. Βενιζέλος: Να σας πω το εξής, λέει ο κ. Μητσοτάκης «δεν θα γίνω ένας μνημονιακός Πρωθυπουργός».

Ν. Λυμπεράκη: Σας ενόχλησε αυτό.

Ευ. Βενιζέλος: Δεν με ενόχλησε. Λέει ο κ. Ανδρουλάκης «δεν θα είμαστε το δεκανίκι, τελείωσαν αυτά». Δεν ξέρω πότε ήταν δεκανίκι το ΠΑΣΟΚ, γιατί και στην κυβέρνηση Παπαδήμου και στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου οι άλλοι προσχώρησαν στη δική μας πολιτική, η δική μας πολιτική εφαρμόστηκε. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, εμένα θα με ενδιέφερε να μην είμαι προ-μνημονιακός πρωθυπουργός, γιατί οι προ-μνημονιακοί πρωθυπουργοί φέρνουν την ευθύνη για την κρίση, οι μνημονιακοί έσυραν το κάρο της ευθύνης υπό τραγικές συνθήκες.

Ν. Λυμπεράκη: Κύριε Πρόεδρε, για να τα πούμε τα πράγματα πολύ απλά, γιατί νομίζω ότι είστε σαφής και δεν μασάτε ποτέ τα λόγια σας.

Ευ. Βενιζέλος: Απλά τα λέμε.

Ν. Λυμπεράκη: Προ-μνημονιακός, σημαίνει ότι έρχεται ένα μνημόνιο. Τον τελευταίο αρκετό καιρό λέτε συχνά ότι χάνεται ή έχει χαθεί η δημοσιονομική επίγνωση. Με απλά λόγια, ότι μέσα σε όλα αυτά που συνέβησαν στην πανδημία ξεχάσαμε τι έχουμε περάσει με τα μνημόνια και ότι αυτό στην οικονομία μας μπορεί να φέρει νέες περιπέτειες. Το βλέπετε αυτό; Θεωρείτε ότι μπορεί να πάμε σε ένα νέο μνημόνιο, σε μία χρεωκοπία;

Ευ. Βενιζέλος: Να το εξηγήσω σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ν. Λυμπεράκη: Παρακαλώ.

Ευ. Βενιζέλος: Δεν κινδυνολογώ, θεωρώ ότι έχουμε τεράστιες δυνατότητες μπροστά μας, όμως είναι λάθος να συγκρίνουμε την οικονομική κρίση 2009-2019 με την πανδημία και την οικονομική όψη της πανδημίας. Η πανδημία ήταν και είναι μία τεράστια κρίση, απαιτεί πειθαρχία, συστηματικότητα, ταχύτητα, ικανότητα να διαχειρίζεσαι καινοφανείς προκλήσεις. Οικονομικά όμως όλα χαλάρωσαν, όλα ήταν εύκολα.

Ν. Λυμπεράκη: Δεν έπρεπε όμως;

Ευ. Βενιζέλος: Έπρεπε, αλλά προσέξτε όμως, όλα πρέπει να τα κάνεις με μία πρόγνωση, μία διορατικότητα και με μία ρέγουλα. Τι εννοώ; Είναι πολύ δυσάρεστο να κόβεις από τον κόσμο 65 δισεκατομμύρια λόγω μνημονίων, αυτό κάναμε εμείς για να σωθεί η χώρα. Είναι πάρα πολύ ευχάριστο σε δύο χρόνια να δίνεις 43,3 δισεκατομμύρια λόγω πανδημίας για να στηριχθεί η οικονομία, αλλά πρέπει να δεις, έχουν περισσέψει κονδύλια για το 2022, εάν αυτό είναι προβληματικό από υγειονομικής πλευράς;

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ