Πολάκης «καρφώνει» Τσίπρα – Το μήνυμα με φόντο τον Άρη Βελουχιώτη

Με αιχμηρή ανάρτηση και φόντο τον Άρη Βελουχιώτη, ο Παύλος Πολάκης απαντά στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ασκώντας έμμεση κριτική για την απουσία άμεσης προοδευτικής πρότασης εξουσίας.

Ο Παύλος Πολάκης δεν άφησε ασχολίαστα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη εκδήλωση του ιδρύματός του. Όπως συνηθίζει, επέλεξε τα social media για να τοποθετηθεί με σαφή πολιτικό υπονοούμενο, αναρτώντας μήνυμα που αφήνει αιχμές για την απουσία άμεσου σχεδίου ανατροπής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.


Το μήνυμα με φόντο τον Άρη Βελουχιώτη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε φωτογραφία του μπροστά από αφίσα του Άρη Βελουχιώτη, σύμβολο της αντίστασης και της μαχητικότητας της αριστεράς, συνοδευόμενη από ένα σύντομο αλλά πυκνό σε νόημα πολιτικό σχόλιο.

«Το λαό τον καίει να φύγει ο Μητσοτάκης ΤΩΡΑ ή στις επόμενες εκλογές. Το ίδιο και μένα προφανώς!», σημείωσε ο Παύλος Πολάκης, για να προσθέσει με νόημα:
«Γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει ΟΡΑΤΗ αριστερή προοδευτική εναλλακτική λύση άμεσα! Όχι σε ορίζοντα πενταετίας».


Έμμεση κριτική στον Τσίπρα για τον ορίζοντα στρατηγικής

Το μήνυμα του Πολάκη ερμηνεύεται από πολλούς ως σαφής διαφοροποίηση από τις προσεκτικές διατυπώσεις του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στην παρέμβασή του έδειξε στρατηγική μακράς πνοής, με στόχο μια μελλοντική επανίδρυση του προοδευτικού χώρου.

Αντίθετα, ο Πολάκης θέτει ζήτημα πολιτικής ταχύτητας και αποτελεσματικότητας, καλώντας στην ανάγκη για άμεση και ορατή πρόταση εξουσίας που να εμπνεύσει τον λαό.


Εσωκομματικά ρίχτερ ενόψει συνεδρίου

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη προστίθεται σε μια σειρά δημόσιων τοποθετήσεων που αποτυπώνουν τον εσωκομματικό αναβρασμό στον ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο συνέδριο.

Οι τόνοι ανεβαίνουν και οι πολιτικές διαφορές μεταξύ ρευμάτων και στελεχών βγαίνουν πλέον ανοικτά στον δημόσιο λόγο. Ο διάλογος για την ταυτότητα, τον ρόλο και τον βηματισμό του κόμματος φαίνεται ότι μόλις ξεκίνησε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ